StVS chystá tender na dozor pre projekt v okolí Prievidze

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. predpokladá, že výkon stavebného dozoru pri odkanalizovaní a čistení odpadových vôd v okrese Prievidza môže počas troch rokov stáť predbežne 2,6 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (StVS), a.s. v Banskej Bystrici v rámci projektu odkanalizovania a čistenia odpadových vôd v okrese Prievidza pripravuje aj tender na stavebný dozor. Podľa predbežných informácií predpokladaná cena za poskytovanie uvedenej činnosti počas troch rokov bude 2,6 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Stredoslovenská vodárenská spoločnosť o tom informovala vo Vestníku verejného obstarávania s tým, že ide o projekt, ktorý má byť spolufinancovaný z európskych zdrojov.

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť v polovici marca už oznámila, že plánuje realizáciu projektu na odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v okrese Prievidza. Predpokladaná cena investície by mala dosiahnuť 69,54 mil. eur bez DPH. Stavebné práce sú plánované na tri roky a majú byť spolufinancované z európskych peňazí cez Operačný program Životné prostredie, prioritná os Integrovaná ochrana a racionálne využívanie vôd.

Súčasťou projektu bude výstavba verejnej kanalizačnej siete a čistiarne odpadových vôd pre 86 320 obyvateľov, ako aj projektovanie dokumentácie pre realizáciu stavby. Práce budú realizované v Prievidzi, jej mestských častiach a vybraných obciach Prievidzského okresu: Bojnice, Opatovce nad Nitrou, Kocurany, Kanianka, Nitrianske Pravno, Nedožery – Brezany, Lazany, Poruba, Cígeľ, Sebedražie, Koš, Veľká Čausa, Lipník, Chrenovec – Brusno, Jalovec a Ráztočno.

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. bola založená 12. augusta 2002 a v Obchodnom registri je zapísaná od 1. septembra toho istého roka. Spoločnosť prevádzkuje verejné vodovody a verejné kanalizácie, má základné imanie 147,47 mil. eur, pričom celý jej majetok vlastnia mestá a obce v Banskobystrickom samosprávnom kraji.

Súvisiace články

Aktuálne správy