Súťažné podklady pre D3 Svrčinovec – Skalité dodá Alfa 04

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. zaplatí za vypracovanie časti súťažných podkladov pre tender na výstavbu diaľnice D3 Svrčinovec - Skalité v polovičnom profile takmer 186 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Časti súťažných podkladov pre výber zhotoviteľa diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité v polovičnom profile v okrese Čadca vypracuje bratislavská firma Alfa 04 a.s. Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s. jej za to zaplatí 185,7 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty. Dodávateľ pritom využije dokumentácie pre stavebné povolenie a dokumentácie pre ponuku. Ako ďalej vyplýva z informácií NDS zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania, predpokladaná cena za uvedenú službu bola 190 tis. eur.

Diaľničiari vybrali firmu cez rokovacie konanie bez zverejnenia. Zdôvodnili to tým, že ide o dodatočné služby nezahrnuté do pôvodnej zmluvy a vyplývajúce z nepredvídateľných okolností. Doplňujúce služby sú podľa NDS nevyhnutné na plnenie pôvodnej zmluvy a nie sú od nej oddeliteľné. Zákazku na vypracovanie časti súťažných podkladov pre tender na stavbu D3 Svrčinovec – Skalité tak diaľničiari zadali pôvodnému dodávateľovi, ktorý realizuje pôvodnú zmluvu. Celková hodnota za poskytnutie tejto služby pritom nepresahuje 50 % ceny pôvodnej zmluvy.

Súvisiace články

Aktuálne správy