Spišské Podhradie zrušilo tender na kanalizáciu za 5 mil. eur

Mesto Spišské Podhradie zrušilo užšiu súťaž na výstavbu verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd deväť dní po jej vyhlásení.

Mesto Spišské Podhradie v levočskom okrese rozhodlo o zrušení užšej súťaže na výstavbu verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. Stalo sa tak deväť dní po tom, čo tender vypísalo. Mesto zdôvodnilo zrušenie súťaže vo Vestníku verejného obstarávania tým, že sa zmenili okolnosti, za akých bola vyhlásená.

Predpokladaná cena stavebných prác, naplánovaných na tri roky, bola vyše 5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Projekt plánovali financovať z európskych peňazí, štátneho rozpočtu a vlastných zdrojov v rámci Operačného programu Životné prostredie.

V Spišskom Podhradí mala byť vybudovaná kanalizácia v dĺžke 5 174 metrov, ako aj 297 kanalizačných prípojok. Plánovaná čistiareň mala mať kapacitu pre 3 500 obyvateľov, čo je podľa mesta postačujúce na odvádzanie odpadových vôd od všetkých jeho obyvateľov. Mesto chcelo vybrať dodávateľa prác cez elektronickú aukciu, pričom uchádzači mohli požiadať o účasť v tendri do 16. apríla.

Súvisiace články

Aktuálne správy