Daňovníci môžu do pondelka podať opravné daňové priznanie

V prípade podania opravného daňového priznania sa na predchádzajúce daňové priznanie neprihliada.

Daňovníci, ktorí už podali daňové priznanie k dani z príjmov za minulý rok a zistia, že v ňom uviedli nesprávny alebo chybný údaj, môžu ešte do 2. apríla podať opravné daňové priznanie. Daňovník by však nemal zabudnúť označiť v tlačive, že ide o opravné daňové priznanie. „V tomto prípade sa na predchádzajúce daňové priznanie neprihliada,“ konštatuje Finančné riaditeľstvo SR.

Daňovníkom vychádza v posledných dňoch mesiaca v ústrety finančná správa ako aj Slovenská pošta. Obe inštitúcie predlžujú svoje úradne hodiny. Daňové úrady a ich organizačné zložky budú daňovníkom 29. a 30. marca k dispozícii do 18:00 hod. a v posledný deň na podanie priznaní, 2. apríla, budú otváracie hodiny v rámci daňovej správy predĺžené až do 19:00 hod. Slovenská pošta predĺži 2. apríla otváracie hodiny pre verejnosť na 101 poštách v rámci Slovenska a podľa skúseností z minulých rokov budú nadštandardne otvorené pošty väčšinou v okresných a krajských mestách.

Konečný termín na podanie daňových priznaní k dani z príjmov za predchádzajúci rok pripadá v tomto roku na 2. apríl. Fyzické, ako aj právnické osoby si pritom môžu túto lehotu ešte predĺžiť. Stačí ak podajú príslušnému daňovému úradu do uplynutia lehoty na podanie daňového priznania oznámenie a môžu si stanovenú lehotu predĺžiť najviac o tri celé kalendárne mesiace. Výnimkou sú daňovníci v konkurze, ktorým môže správca dane predĺžiť lehotu na základe žiadosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy