Daňová sekcia v B. Bystrici zabezpečuje odborné činnosti vo vzťahu k DÚ

Banská Bystrica 25. marca (TASR) – Daňové riaditeľstvo (DR) SR, ktoré donedávna sídlilo v Banskej Bystrici, sa v súlade s reformou daňovej a colnej správy od 1. januára 2012 zlúčilo s colným do Finančného riaditeľstva (FR) SR, ktoré sídli v Bratislave. So zánikom DR sa spája napríklad vlaňajšia petičná akcia za zachovanie sídla riaditeľstva v Banskej Bystrici.
Podľa slov Gabriely Dianovej z komunikačného oddelenia FR sa do Bratislavy presunulo len približne 15 zamestnancov, daňová sekcia finančnej správy zotrvala v Banskej Bystrici. "Niektorí zamestnanci sú v procese skončenia pracovného, respektíve štátnozamestnaneckého pomeru," dodala Dianová. Problematika DR sa minulý rok riešila aj na mestskom zastupiteľstve v Banskej Bystrici, taktiež na zasadnutí Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Jeho predseda Vladimír Maňka a tiež primátor Bystrice Peter Gogola naznačovali, že pri presune inštitúcie z mesta pod Urpínom by sa malo prihliadať aj na nezamestnanosť v banskobystrickom regióne.
Ako Dianová ďalej priblížila, daňová sekcia zabezpečuje celý rozsah odborných činností vo vzťahu k daňovým úradom. "Riadi, koordinuje a usmerňuje činnosť daňových úradov v príslušných oblastiach," vysvetlila. Zároveň zabezpečuje činnosti v oblasti daňovej exekúcie, riadenia rizík a boja proti daňovým podvodom, daňového konania, daňovej metodiky a medzinárodnej spolupráce v oblasti daní. "Zotrvaním daňovej sekcie v Banskej Bystrici je zabezpečené zastabilizovanie kvalifikovaných a skúsených odborných pracovníkov orientovaných na daňovú problematiku v tomto meste," zdôraznila Dianová.

Súvisiace články

Aktuálne správy