Daň z príjmov za minulý rok treba priznať a zaplatiť do 2. apríla 2012

Bratislava 23. marca (TASR) – Riadnym termínom na podávanie daňových priznaní k dani z príjmov fyzických osôb za rok 2011 je 2. apríl 2012. K tomuto dátumu musí daňovník zároveň uhradiť daň príslušnému daňovému úradu.
Pre daňovníkov, ktorí dosiahli zdaniteľné príjmy len zo závislej činnosti, je určený formulár daňového priznania typu A. Fyzické osoby, ktoré dosiahli príjmy zo závislej činnosti, príjmy z podnikania, inej samostatnej zárobkovej činnosti, z prenájmu či príjmy z kapitálového majetku a ostatné príjmy, je určený formulár typu B.
Súčasťou týchto tlačív na podávanie daňových priznaní, ktoré vydalo Ministerstvo financií (MF) SR, je aj potvrdenie o podaní daňového priznania a poučenie na jeho vyplnenie. "Tak ako v minulom roku, aj v tomto roku sú presne dané šarže týchto daňových priznaní. Upozorňujeme daňové subjekty, aby pri podávaní daňových priznaní nepoužívali staré tlačivá," podčiarkla Beáta Uhrínová z Finančného riaditeľstva (FR) SR. Tlačivá sú verejnosti dostupné aj na internetovej stránke riaditeľstva.
Daňové priznanie podáva daňovník príslušnému daňovému úradu, pričom miestna príslušnosť sa riadi trvalým pobytom fyzickej osoby, inak miestom, kde sa obvykle zdržiava. Ak však nie je možné ani takto určiť miestnu príslušnosť, miestom na podávanie priznaní je Daňový úrad Bratislava.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy