Dozor nad stavbou cesty pri Mníšku budú mať Amberg a Bung

Slovenská správa ciest ako investor stavby preložky cesty prvej triedy medzi Mníškom nad Popradom a hranicou s Poľskom zaplatí za stavebný dozor takmer 420 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Stavebný dozor na stavbe preložky cesty prvej triedy medzi Mníškom nad Popradom v okrese Stará Ľubovňa a hranicou s Poľskom bude vykonávať združenie firiem Amberg Engineering Slovakia, s.r.o. a Bung Slovensko s.r.o. so sídlom v Bratislave. Slovenská správa ciest (SSC) ako investor stavby zaplatí za poskytovanie uvedenej služby takmer 420 tis. eur bez dane pridanej hodnoty, pričom odhadované náklady boli okolo 445 tis. eur. Vybraná skupina dodávateľov vzišla z verejnej súťaže spomedzi dvoch prijatých ponúk.

Stavebné práce na ceste Mníšek nad Popradom – hranica s Poľskom sú plánované na dvadsaťdva mesiacov a financované majú byť z peňazí Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu cez Operačný program Doprava. Oficiálne začatie stavby cesty je plánované v pondelok 26. marca. So stavbou cesty počíta uzavretá medzivládna dohoda medzi Slovenskom a Poľskom.

Slovenská správa ciest so sídlom v Bratislave je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Vykonáva správu ciest prvej triedy, vrátane investičnej činnosti, ako aj pozemkov vo vlastníctve štátu. Pre diaľnice, rýchlostné cesty a cesty prvej, druhej a tretej triedy vykonáva aj dopravné plánovanie, ústrednú technickú evidenciu, centrálnu databanku a technický rozvoj spolu so súvisiacou koncepčnou, koordinačnou a metodickou činnosťou. Slovenská správa ciest má prostredníctvom dislokovaných organizačných zložiek, pod názvom Investičná výstavba a správa ciest, zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy