Slovenská pošta začala tender na upratovanie za 8,3 mil. eur

Slovenská pošta, a.s. plánuje vybrať firmu na komplexné čistenie svojich priestorov počas štyroch rokov cez elektronickú aukciu. Rozhodovať bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe šiestich kritérií. Otváranie ponúk v súťaži je plánované 7. mája.

Slovenská pošta, a.s. predpokladá, že zaplatí za komplexné čistenie svojich priestorov na celom Slovensku počas štyroch rokov predbežne 8,27 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Poskytovateľa týchto služieb chce štátna spoločnosť vybrať na základe ekonomicky najvýhodnejšej ponuky z hľadiska šiestich kritérií. Plánuje pritom použiť elektronickú aukciu. Slovenská pošta vyhlásila príslušnú verejnú súťaž vo Vestníku verejného obstarávania s tým, že ponuky uchádzačov budú otvorené 7. mája, pričom o súťažné podklady je možné požiadať do 10. apríla.

Hlavným kritériom pri vyhodnocovaní ponúk je najnižšia cena za pravidelné upratovanie na štvorcový meter a deň bez DPH. Váha tohto kritéria dosahuje 50 zo sto bodov. Na najnižšiu priemernú cenu za štvorcový meter za ostatné požadované služby pripadá 20 bodov. Zvyšné štyri kritériá majú pri vyhodnocovaní ponúk váhu po desať a päť bodov. Záujemcovia o účasť v tendri musia preukázať, že v uplynulých troch rokoch dosiahli minimálny ročný obrat 4,5 mil. eur bez DPH.

Slovenská pošta vznikla ako štátny podnik 1. januára 1993 a začiatkom októbra 2004 sa pretransformovala na akciovú spoločnosť. Jej stopercentným vlastníkom je štát prostredníctvom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie 214,3 mil. eur. Slovenská pošta na základe licencie s platnosťou do konca roka 2012 zabezpečuje zo zákona univerzálnu poštovú službu, čo znamená, že je povinná doručovať zásielky do všetkých sídiel minimálne jedenkrát denne a za primeranú cenu. Od svojho vzniku hospodári samostatne a nedostáva dotácie zo štátneho rozpočtu.

Súvisiace články

Aktuálne správy