Príjmy za minulý rok priznala už takmer tretina daňovníkov

Finančné riaditeľstvo SR eviduje 30 % z celkového očakávaného množstva podaných daňových priznaní. Vlani, dva týždne pred uplynutím lehoty na podanie daňových priznaní, si túto povinnosť splnilo viac ako 251 700 daňovníkov, čo predstavovalo zhruba 20 % z celkového očakávaného počtu.

Necelé dva týždne pred uplynutím lehoty na podanie daňových priznaní k dani z príjmov za minulý rok si túto povinnosť splnila necelá tretina daňovníkov. Ďalších takmer 16 700 daňových subjektov sa rozhodlo predĺžiť si lehotu na podanie daňového priznania, ktorá v tomto roku pripadá na 2. apríl. Finančné riaditeľstvo SR podľa informácií, ktoré poskytlo agentúre SITA, evidovalo k 21. marcu 30 % z celkového očakávaného množstva podaných daňových priznaní. Vlani, dva týždne pred uplynutím lehoty na podanie daňových priznaní, si túto povinnosť splnilo viac ako 251 700 daňovníkov, čo predstavovalo zhruba 20 % z celkového očakávaného počtu na úrovni 1,128 mil. podaných priznaní.

K začiatku tohto týždňa evidovalo Finančné riaditeľstvo SR celkovo 16 669 podaných oznámení o predĺžení lehoty na podanie daňových priznaní. Z tohto množstva fyzické osoby podali 12 682 oznámení a právnické osoby 3 987 oznámení. Finančná správa vydala taktiež 35 rozhodnutí o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania na základe podaných žiadostí, a to trinástim fyzickým a 22 právnickým osobám.

Povinnosť podať daňové priznanie za minulý rok majú do 2. apríla všetci daňovníci, ktorých zdaniteľné príjmy za minulý rok presiahli 1 779,65 eura. Právnické osoby a rovnako aj fyzické osoby majú pritom možnosť správcovi dane oznámiť posunutie lehoty na podanie daňového priznania a v novej lehote aj daň zaplatiť.

Súvisiace články

Aktuálne správy