Inžinierske stavby vykonajú práce v Šarišskom Jastrabí

Spoločnosť Inžinierske stavby, a.s. uskutoční protipovodňové práce v Šarišskom Jastrabí, firma Cesty Nitra, a.s. zrekonštruuje námestie v Púchove

Spoločnosť Inžinierske stavby, a.s. Košice vybuduje v obci Šarišské Jastrabie v okrese Stará Ľubovňa protipovodňovú ochranu na miestnom potoku Vesné. Stavebné práce vykoná za takmer 985 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), keď odhadovaná cena bola vyše 990 tis. eur. Firma získala zákazku v užšej súťaži spomedzi troch predložených ponúk, vyplýva z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania. Podľa podmienok tendra vyhláseného vlani v apríli práce by mali trvať jedenásť mesiacov a budú spolufinancované z európskych peňazí cez Operačný program Životné prostredie, prioritná os Ochrana pred povodňami.

Firma Cesty Nitra, a.s. uskutoční v Púchove rekonštrukciu a modernizáciu Hoenningovho námestia za 586,9 tis. eur bez DPH. Uspela v užšej súťaži s ôsmimi uchádzačmi, pričom predpokladaná cena bola 1,22 mil. eur. Očakávaný podiel prác, ktoré budú vykonané subdodávateľsky, podľa toho istého zdroja dosahuje takmer 37 %. Mesto vyhlásilo tender v máji minulého roka s tým, že stavebné práce budú trvať desať mesiacov. Spolufinancované majú byť z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Regionálneho operačného programu, prioritná os Regenerácia sídiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy