V humenskom Guttmanove chcú vytvoriť desiatky nových pracovných miest

Humenné 16. marca (TASR) – V humenskom priemyselnom parku Guttmanovo chcú vytvoriť desiatky nových pracovných miest. Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Humennom schválilo v týchto dňoch zámer odpredaja mestských pozemkov v spomínanom priemyselnom areáli za účelom výstavby novej haly, v ktorej plánuje spoločnosť Tytex Slovakia rozširovať výrobné kapacity.
V súvislosti so záujmom o podporu miestnej zamestnanosti schválili humenskí poslanci zámer odpredaja pozemkov priemyselnej zóny ako prípad hodný osobitného zreteľa. "Firma nás informovala, že chcú postaviť ďalšiu halu a zamestnať približne 150 ľudí, na čo potrebujú svoje pozemky," uviedol počas zasadnutia MsZ zástupca primátorky mesta Andrej Semanco.
Poslanci následne schválili zámer odpredaja viacerých mestských pozemkov priemyselnej zóny za sumu 348.000 eur. "Mesto Humenné získa významnú sumu finančných prostriedkov potrebných pre ďalšie vykonávanie verejnoprospešných činností," uvádza sa v dôvodovej správe k schválenému uzneseniu. O kúpu spomínaných nehnuteľností prejavila záujem na základe podaných žiadostí bratislavská spoločnosť Radlest s. r. o.
"Účelom tejto aktivity je v spolupráci so spoločnosťou Radlest a Unicredit leasing zabezpečiť podmienky pre dlhodobé a stabilné vykonávanie podnikateľskej činnosti spoločnosti Tytex v Humennom," uviedla pre TASR finančná manažérka Tytexu Drahomíra Džačovská. Semancove slová o pláne tvorby 150 nových pracovných miest však nepotvrdila. Spomínaná spoločnosť sa zaoberá textilnou výrobou v Humennom od roku 2001 a v súčasnosti zamestnáva 400 ľudí.
Zámer odpredaja predmetných pozemkov bude podľa Semancových slov po jeho schválení MsZ zverejnený na úradnej tabuli mesta 15 dní. Po uplynutí tejto lehoty o ňom budú opätovne rokovať mestskí poslanci.

Súvisiace články

Aktuálne správy