Grécky minister financií zrejme čoskoro odstúpi z funkcie

Grécky minister financií Evángelos Venizélos oznámil, že v prípade zvolenia za predsedu vládneho Panhelénskeho socialistického hnutia (PASOK) odstúpi zo svojej doterajšej funkcie. Voľba nového straníckeho šéfa sa uskutoční už v nedeľu a podľa všetkého pôjde len o formalitu, keďže jediným kandidátom je Venizélos.

vyšlo aj v ZAH

ATÉNY 15. marca (SITA, Reuters) – Grécky minister financií Evángelos Venizélos v stredu oznámil, že v prípade zvolenia za predsedu vládneho Panhelénskeho socialistického hnutia (PASOK) odstúpi zo svojej doterajšej funkcie. Voľba nového straníckeho šéfa sa uskutoční už v nedeľu a podľa všetkého pôjde len o formalitu, keďže jediným kandidátom je 54-ročný Venizélos. Minister tak zrejme odíde z vlády len niekoľko dní po tom, ako eurozóna Grécku schválila nový úverový program, vďaka ktorému by sa mala krajina vyhnúť bankrotu.

„Hneď, ako prevezmem vedenie najväčšej strany v parlamente, budem sa musieť venovať týmto novým povinnostiam,“ povedal Venizélos v stredajšom rozhovore pre televízny kanál Alpha. Úlohou nového predsedu bude pripraviť PASOK na blížiace sa parlamentné voľby, ktoré podľa vyjadrení vládnych predstaviteľov uskutočnia pravdepodobne koncom apríla alebo začiatkom mája. Ako potvrdil Venizélos, Gréci by mali hlasovať zhruba o šesť až sedem týždňov.

Súvisiace články

Aktuálne správy