Vodohospodári uzavreli licenčné zmluvy za 3,3 mil. eur

Slovenský vodohospodársky podnik, š.p. podpísal licenčné zmluvy na použitie databázy Digitálneho terénneho modelu a farebnej ortofotomapy pre povodia vodných tokov na Slovensku. Ide o súčasť projektu zameraného na predbežné hodnotenie povodňového rizika na vodných tokoch.

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), š.p. v rámci projektu zameraného na predbežné hodnotenie povodňového rizika zaplatí za poskytnutie služieb 3,3 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Toľko stojí nákup licencií na použitie databázy Digitálneho terénneho modelu a farebnej ortofotomapy pre povodia vodných tokov na Slovensku. Vodohospodári uzavreli licenčné zmluvy s firmami Geodis Slovakia, s.r.o. Banská Bystrica za 1,68 mil. eur a Eurosense, s.r.o. Bratislava za 1,62 mil. eur bez DPH. Ako štátny podnik informoval vo Vestníku verejného obstarávania, zákazky zadal na základe rokovacieho konania bez zverejnenia z dôvodu ochrany výhradných práv. Projekt má byť spolufinancovaný zo zdrojov Kohézneho fondu EÚ v rámci operačného programu Životné Prostredie.

Slovenský vodohospodársky podnik, š. p. vznikol k 1. júlu 1997 so sídlom v Banskej Štiavnici. Po rozhodnutí svojho zakladateľa, ministerstva životného prostredia, sa podnik presťahoval v januári 2008 do Žiliny, kde mal sídlo do mája 2010. Potom sa vrátil späť do Banskej Štiavnice. Podnik aktuálne eviduje kmeňové imanie 891,25 mil. eur, má celoštátnu pôsobnosť so štyrmi odštepnými závodmi v Bratislave, Piešťanoch, Banskej Bystrici a Košiciach. Podnik spravuje povodia o celkovej ploche 49 015 štvorcových kilometrov a vodné toky v celkovej dĺžke 32 217 kilometrov.

Súvisiace články

Aktuálne správy