Slovenská pošta chce dať za komplexné čistenie 8,3 mil. eur

Štátna spoločnosť plánuje vyhlásiť tender na komplexné čistenie svojich priestorov počas štyroch rokov do konca tohto týždňa.

Slovenská pošta, a.s. predpokladá za komplexné čistenie svojich priestorov zaplatiť 8,27 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ide zatiaľ o odhadovanú cenu, ktorá sa ešte môže znížiť v súťaži. Štátna poštová spoločnosť plánuje vyhlásiť tender na poskytovanie uvedených služieb počas štyroch rokov do konca tohto týždňa, vyplýva to z informatívneho oznámenia v stredajšom vydaní Vestníka verejného obstarávania.

Slovenská pošta vznikla ako štátny podnik 1. januára 1993 a začiatkom októbra 2004 sa pretransformovala na akciovú spoločnosť. Jej stopercentným vlastníkom je štát prostredníctvom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie 214,3 mil. eur. Slovenská pošta na základe licencie s platnosťou do konca roka 2012 zabezpečuje zo zákona univerzálnu poštovú službu, čo znamená, že je povinná doručovať zásielky do všetkých sídiel minimálne jedenkrát denne a za primeranú cenu. Od svojho vzniku hospodári samostatne a nedostáva dotácie zo štátneho rozpočtu.

Súvisiace články

Aktuálne správy