Generali Group vlani znížila poistné o 5,5 %

Podpísal sa pod to pokles v životnom poistení, neživotnému poisteniu sa darilo.

Spoločnosť Generali Group dosiahla v minulom roku podľa predbežných výsledkov hrubé predpísané poistné 69,2 mld. eur pri medziročnom poklese o 5,5 %. Podpísal sa pod to pokles v životnom poistení, ktoré sa znížilo o 9,3 % na 46,4 mld. eur. Dôvodom bol pokles v jednorazovo platenom poistnom o 24 %, ktoré zasiahol trend na finančných trhoch. Hnacím motorom v oblasti predpísaného poistného bol podľa vyjadrení spoločnosti segment neživotného poistenia, kde hrubé predpísané poistné vzrástlo o 3,1 % na 22,8 mld. eur.

Spoločnosť však podľa jej vyjadrení ukončila rok 2011 s dobrým hospodárskym výsledkom. A to aj napriek náročnému ekonomickému prostrediu v niektorých krajinách, kde Generali pôsobí, predovšetkým vo štvrtom kvartáli, ktoré okrem iného viedlo k prudkému zníženiu úspor domácností. „V mimoriadne náročných podmienkach v Európe, a najmä v Taliansku, preukázala spoločnosť Generali Group svoju schopnosť dosiahnuť významné výsledky v produkcii spolu so silným nárastom v segmente neživotného poistenia a príjmami z predpísaného poistného v životnom poistení,“ povedal generálny riaditeľ skupiny Generali Group Giovanni Perissinotto.

Skupina Generali patrí k najväčším poskytovateľom poistenia v Európe. Taktiež je správcom aktív a prevádzkovateľom realít. Skupina má 82 tis. zamestnancov na celom svete a 70 mil. klientov vo viac ako 60 krajinách. Je lídrom na trhoch v západnej Európe a obsadzuje čoraz dôležitejšie miesto vo Východnej Európe a Ázii.

Súvisiace články

Aktuálne správy