Kurz eura klesol pod 1,31 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 7. marca (TASR) – Kurz spoločnej európskej meny dnes pokračoval v poklese a dostal sa pod hranicu 1,31 USD/EUR. Experti tvrdia, že na trhu narastá neistota týkajúca sa riešenia gréckej krízy. Vo štvrtok (8. 3.) vyprší ponuka na výmenu gréckych dlhopisov a zatiaľ nie je isté, či bude dostatok súkromných investorov.
Popoludní klesol kurz eura až na 1,3095 USD/EUR. Európska centrálna banka napoludnie stanovila referenčný kurz na 1,3120 (v utorok: 1,3153) USD/EUR. To znamená, že dolár má hodnotu 0,7622 (0,7603) eura.
"Chvíľu pred skončením termínu na akceptáciu odpisu gréckeho dlhu panuje medzi investormi neistota," uviedol devízový expert Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Ulrich Wortberg. Nervozita týkajúca sa ďalšieho vývoja gréckej krízy spôsobila výpredaj eura. Ak prinesie dohoda o odpise dlhu pozitívny výsledok, potom je pravdepodobné, že spoločná mena zasa posilní, dodal Wortberg.
Podľa posledných správ z Inštitútu pre medzinárodné financie (IIF) stále viac veľkých finančných inštitútov súhlasí s odpisom gréckeho dlhu.

Súvisiace články

Aktuálne správy