Poisťovacia časť ING SK so ziskom takmer 8 mil. eur

Poisťovacia časť spoločnosti ING, ktorá zahŕňa životnú poisťovňu, dôchodkové starobné sporenie a doplnkové dôchodkové sporenie, vlani znížila zisk o 26 %

Poisťovacia časť spoločnosti ING, ktorá zahŕňa životnú poisťovňu, dôchodkové starobné sporenie a doplnkové dôchodkové sporenie, dosiahla v minulom roku zisk takmer 8 mil. eur. Medziročne ho však znížila o 26 %. No aktíva v správe sa zvýšili o 6 % na 1,376 mld. eur. Počet klientov mierne poklesol o 2 % na 606,4 tisíc. No podľa vyjadrení finančného riaditeľa ING ČR/SR Marca Fredriksa sa spoločnosti podarilo aj v náročných trhových podmienkach udržať stabilnú úroveň výsledkov. „Dôležitým signálom je pre nás rast ziskovosti ING dôchodkového sporenia a nárast aktív v správe,“ povedal.

ING Životná poisťovňa vlani zaznamenala mierny trojpercentný pokles predpísaného poistného na 80,1 mil. eur. Tento trend kopírovali aj súvisiace ukazovatele, ako počet zmlúv a objem aktív v správe. Dôvodom poklesu čistého zisku o 42 % na 6,3 mil. eur boli podľa vyjadrení ING jednorazové náklady vynaložené na zmenu procesov a systémov spoločnosti vzhľadom na očakávanú implementáciu kapitálových požiadaviek Solvency II.

ING dôchodkové sporenie zaznamenalo vlani rast zisku na 1,66 mil. eur, pričom v roku 2010 to bola strata 83 tis. eur. Hlavným dôvodom rastu zisku bol rast objemu aktív v správe, a to medziročne o 12 % na celkovú výšku 942,3 mil. eur. ING zároveň dokázala podľa jej vyjadrení optimalizáciou nákladov a zmenami internej štruktúry vykompenzovať vplyv predchádzajúcich legislatívnych zmien. Celkový počet zmlúv sa držal úrovne približne 450 tisíc zmlúv.

ING je globálna finančná inštitúcia holandského pôvodu, pričom na slovenský trh vstúpila v roku 1991 prostredníctvom ING Bank.

Súvisiace články

Aktuálne správy