VÚB plánuje vydať hypotekárne záložné listy za 40 mil. eur

VÚB banka plánuje na financovanie hypoúverov vydať hypotekárne záložné listy v celkovom objeme 40 mil. eur. Menovitá hodnota každého cenného papiera bude 100 tis. eur. Banka ich začne vydávať 7. marca tohto roka počas predpokladanej mesačnej lehoty. Splatné sú 7. marca 2017. Výnos je určený pevnou úrokovou sadzbou vo výške 3,75 % p.a. a vyplácaný bude ročne. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Emisný kurz banka stanovila na 90 – 110 % z menovitej hodnoty dlhopisu. Emisia dlhopisov nebude vydaná na základe verejnej ponuky a je určená vopred známym investorom. Banka zabezpečí peňažné prostriedky na splatenie výnosov a menovitej hodnoty dlhopisov zo splátok poskytnutých hypotekárnych úverov, prípadne z náhradného krytia. VÚB podá žiadosť o prijatie emisie na kótovaný paralelný trh Burzy cenných papierov v Bratislave.

VÚB bola do obchodného registra zapísaná v roku 1992. Poskytuje retailové a komerčné bankové služby. Je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. VÚB banka má aj jednu pobočku v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy