Finančné riaditeľstvo sprístupnilo tlačivá daňových priznaní

Fyzické ako aj právnické osoby tak majú v aplikáciách finančnej správy necelý mesiac pred uplynutím termínu na podanie daňových priznaní k dispozícii tlačivá pre priznanie príjmov za rok 2011.

Finančné riaditeľstvo SR sprístupnilo v rámci svojich aplikácií tlačivá daňových priznaní k dani z príjmov za minulý rok. Fyzické ako aj právnické osoby tak majú necelý mesiac pred uplynutím termínu na podanie daňových priznaní k dispozícii tlačivá pre priznanie príjmov za rok 2011 v aplikácii EZU a eDane.

Aplikácie na elektronické doručovanie niektorých podaní sprístupnila finančná správa v januári. Daňovníci tak majú k dispozícii novú aplikáciu EZU, ktorá slúži na elektronické doručovanie podaní správcovi dane s využitím nového bezplatného elektronického identifikátora. Rovnako môžu využiť aj aplikáciu eDane, a to v prípade, ak sú držiteľom zaručeného elektronického podpisu alebo držiteľom tzv. elektronickej značky na základe uzatvorenej dohody o spôsobe doručovania písomností elektronickými prostriedkami.

Finančná správa pripravila fyzickým a právnickým osobám v tomto roku novú možnosť plnohodnotne elektronicky komunikovať so správcom dane, a to prostredníctvom bezplatného identifikátora. Daňovníci tak môžu po získaní identifikátora napríklad tlačivá podaní po vyplnení aj elektronicky odoslať.

Povinnosť podať daňové priznanie za minulý rok majú do konca marca všetci daňovníci, ktorých zdaniteľné príjmy za minulý rok presiahli 1 779,65 eura. Právnické osoby a rovnako aj fyzické osoby majú pritom možnosť do konca marca správcovi dane oznámiť posunutie lehoty na podanie daňového priznania a v novej lehote aj daň zaplatiť.

Súvisiace články

Aktuálne správy