Striebro (CMSIZ3)

Základné informácie
Anglický názov:Silver
Posledná cena:1589,5 USD
Čas posledného obchodu:07:09
Obchodovanie
Začiatok obchodovania:5. 7. 1933
Označenie:
  • Burzové: SI
  • Bridge/CRB: SI
  • Bridge Station: US@SI
Obchodovacie hodiny:8:25a - 13:25, New York time. (14:25 – 19:25 CET), elektronické obchodovanie prebieha od 15:15 - 8:00, New York time. (21:15 – 14:00 CET).
Minim. pohyb ceny:0.5 centov/oz - $25
Veľkosť kontraktu:5,000 trojských uncí.
Obchodované mesiace:Január, Marec, Máj, Júl, September, December
Hodnota bodu:0.5 centu alebo $0.005 za trojskú uncu - $25 na kontrakt
Limitný pohyb:Cenový limit je stanovený na pohyb o $1.50 v porovnaní s uzatváracou cenou predchádzajúceho dňa. Dve minúty po tom, čo dva najobchodovanejšie kontraktné mesiace dosiahnú limitný pohyb sa obchodovanie na 15 minút preruší. Obchodovanie sa však nepreruší ak je limitný pohyb zaznamenaný počas posledných 20 minút obchodovania. Ak limitný pohyb nastane počas poslednej pol hodiny, tak obchodovanie sa obnoví najneskôr 10 minút pred koncom obchodného dňa. Na druhý deň po dosiahnutí limitného pohybu sa cenový limit rozšíri o 100 %.
Max. objem kontraktov:7,500 kontraktov vo všetkých ostatných kontraktných mesiacoch. 1,500 kontraktov v aktuálnom mesiaci.
Posl. obchodný deň:Obchodovanie sa končí tri obchodné dni pred expiráciou aktuálneho mesiaca.
* Ceny sú prepočítané konverzným kurzom 30.126 SKK/EUR