SVS chystá nový tender na stavbu kanalizácie v okrese Prievidza

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. predpokladá vybudovanie verejnej kanalizačnej siete a čistiarne odpadových vôd pre viac ako 86 tis. obyvateľov v okrese Prievidza. Stavebné práce by mali trvať tri roky a financované majú byť z prostriedkov Kohézneho fondu, štátneho rozpočtu a vlastných zdrojov investora.

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (SVS), a.s. Banská Bystrica naďalej plánuje vybudovanie verejnej kanalizačnej siete a čistiarne odpadových vôd v Prievidzi pre vyše 86 tis. obyvateľov v okrese Prievidza. Predpokladaná cena stavebných prác naplánovaných na tri roky má predstavovať 77,12 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Investíciu chce spoločnosť uskutočniť v Prievidzi, jej mestských častiach a šestnástich vybraných obciach Prievidzského okresu – Bojnice, Opatovce nad Nitrou, Kocurany, Kanianka, Nitrianske Pravno, Nedožery – Brezany, Lazany, Poruba, Cígeľ, Sebedražie, Koš, Veľká Čausa, Lipník, Chrenovec – Brusno, Jalovec a Ráztočno. Predpokladaný termín vyhlásenia opakovaného tendra v informatívnom ozname vo Vestníku verejného obstarávania SVS neuviedla. Práce majú byť financované z európskych prostriedkov cez Kohézny Fond, zo štátneho rozpočtu a vlastných zdrojov investora.

SVS v júli tohto roku zrušila pôvodnú užšiu súťaž na výstavbu verejnej kanalizačnej siete v obciach a mestách okresu Prievidza a čistiarne odpadových vôd v Prievidzi. Príčinou zrušenia tendra boli chýbajúce finančné prostriedky. Investícia mala byť spolufinancovaná z prostriedkov Európskej únie v rámci Operačného programu Životné prostredie. Zmluva o nenávratnej finančnej pomoci z európskych zdrojov mala byť podľa investora podpísaná pôvodne v apríli tohto roka. V procese schvaľovania žiadosti však nastal časový sklz, pričom obstarávateľ nevedel, kedy by mohla byť zmluva o nenávratnej pomoci podpísaná. A bez nej nemohol pokračovať vo verejnom obstarávaní, keďže nedisponoval peniazmi na realizáciu investície.

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť, a.s. Banská Bystrica je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. septembra 2002. Jej základné imanie tvorí 147,47 mil. eur. Väčšinovým majiteľom akcií (99,96 %) sú obce a mestá. Zvyšný podiel (0,04 %) vlastní Fond národného majetku SR. Spoločnosť prevádzkuje verejné vodovody a kanalizácie 1. až 3. kategórie, zaoberá sa tiež projektovaním, riešením a vyhodnocovaním úloh hydrogeologického prieskumu. Poskytuje poradenskú, technickú a odbornú pomoc v oblasti výroby, úpravy a dodávky pitnej a úžitkovej vody, ako aj prevádzky vodovodov, kanalizácií a čistiarní odpadových vôd. Vykonáva vodohospodárske stavby, projektovanie stavieb i inžiniersku činnosť v stavebníctve.

Súvisiace články

Aktuálne správy