Zisk Dexie v 3. štvrťroku klesol menej, než predpokladal trh

Dexia v stredu informovala, že jej čistý zisk v treťom kvartáli klesol o 26 % na 203 mil. eur, zatiaľ čo trh očakával pokles zisku až na 158 mil. eur.

Francúzsko-belgická finančná skupina Dexia evidovala v treťom kvartáli menší pokles zisku, než sa očakávalo a výrazne sa znížili aj jej náklady súvisiace s rizikom. Dexia v stredu informovala, že jej čistý zisk v treťom kvartáli klesol o 26 % na 203 mil. eur, zatiaľ čo trh predpokladal pokles zisku až na 158 mil. eur. Celkové výnosy Dexie klesli v porovnaní s minulým rokom o 10 % na 1,23 mld. eur, čo bolo v súlade s očakávaniami. Nečakane sa zvýšili výdavky skupiny, avšak náklady súvisiace s rizikom boli iba tretinové v porovnaní s prognózami trhu.

Dexia banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993, pôvodne pod názvom Prvá komunálna banka, pod ktorým vystupovala do konca septembra 2003. Finančná skupina Dexia sa stala majoritným akcionárom Dexia banky Slovensko v máji 2000. Rozhodujúcim akcionárom banky je rakúska Dexia Kommunalkredit Bank, ktorá vlastní 88,71 % akcií. Zostávajúca časť patrí slovenským mestám a obciam a individuálnym investorom.

Súvisiace články

Aktuálne správy