Považská vodárenská pripravuje v okolí Ilavy projekt za 55 mil.€

Do konca roka 2013 by mal byť v Ilavskom okrese dokončený projekt Zásobovanie vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd. Predpokladané náklady na vybudovanie vodnej stavby sú 55 mil. eur, časť peňazí by mala pochádzať z Kohézneho fondu EÚ. Začiatok stavby je naplánovaný na rok 2011, môže sa však posunúť.

Do konca roka 2013 by mal byť v Ilavskom okrese dokončený projekt Zásobovanie vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd. Predpokladané náklady na vybudovanie tejto vodnej stavby sú podľa projektového manažéra stavby Jozefa Horečného 55 mil. eur, časť peňazí by mala pochádzať z Kohézneho fondu Európskej únie. Začiatok stavby je naplánovaný na rok 2011, podľa Horečného sa však môže posunúť. „Nemáme ešte rozhodnutie Európskej komisie o pridelení prostriedkov, žiadosť momentálne leží v Bruseli,“ vyjadril sa Horečný pre agentúru SITA.

Obvodný úrad životného prostredia vydal 2. novembra oznam o začatí stavebného konania tohto projektu. Zároveň upustil od ústneho prerokovania a miestneho zisťovania a vyhovel žiadosti Považskej vodárenskej spoločnosti o predĺženie termínu dokončenia. Spoločnosť ešte nevypísala verejnú súťaž na zhotoviteľa stavby.

Považská vodárenská spoločnosť, a.s. pripravila projekt „Zásobovanie vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v okrese Ilava“ podľa Operačného programu životné prostredie. Rieši odkanalizovanie miest a obcí na ľavej strane rieky Váh okresu Ilava – Ladce, Ladce-Tunežice, Košeca, Košeca-Nozdrovice, Ilava, Ilava-Klobušice, Dubnica nad Váhom-Prejta, Nová Dubnica-Malý Kolačín, Veľký Kolačín. Súčasťou projektu je komplexná rekonštrukcia a intenzifikácia centrálnej čistiarne odpadových vôd Dubnica nad Váhom. Považská vodárenská spoločnosť zároveň plánuje prebudovať komunálnu ČOV Ilava na čerpaciu stanicu.

Na vybudovanú kanalizáciu bude napojených 6 070 nových klientov. Kapacita ČOV Dubnica nad Váhom po intenzifikácii bude 49 286 obyvateľov. V projekte je zahrnuté i dobudovanie verejných vodovodov s využitím kapacity stávajúcich vodárenských sústav. V Ilavskom okrese bude fungovať 13 891 metrov vodovodného potrubia, na ktoré by sa malo pripojiť 3 222 nových odberateľov pitnej vody.

Súvisiace články

Aktuálne správy