Fortuna zaznamenala nárast prijatých stávok na 276 mil. eur

Fortuna Entertainment Group zaznamenala za deväť mesiacov tohto roka prijaté stávky v hodnote 276,1 mil. eur, čo je o 11,7 % viac ako v rovnakom období vlaňajšieho roku.

Fortuna Entertainment Group, ktorá prevádzkuje kurzové stávky v sieti pobočiek v strednej a východnej Európe, zaznamenala za deväť mesiacov tohto roka podľa predbežných neauditovaných finančných výsledkov prijaté stávky v hodnote 276,1 mil. eur, čo je o 11,7 % viac ako v rovnakom období vlaňajšieho roku. Hodnota prijatých stávok za samotný tretí štvrťrok podľa informácii zverejnených spoločnosťou predstavovala 84,5 mil. eur, čo je medziročne viac o 11,4 %. „Okrem razantného nárastu v segmente on-line stávok, sa nám na všetkých trhoch darí zlepšovať výsledky aj v stávkovaní prostredníctvom pobočkovej siete, čo potvrdzuje správnosť nami zvolenej stratégie založenej na predaji našich produktov nielen cez internet, ale práve aj pomocou rastúcej siete pobočiek,“ hovorí generálny riaditeľ Fortuna Entertainment Group Jiří Bunda.

Hrubé výhry spoločnosti dosiahli za deväť mesiacov 66,5 mil. eur, čo je o 12,4 % viac v porovnaní s rokom 2009. Zisk spoločnosti pred započítaním úrokov, daní, amortizácie a odpisov (EBITDA) za tri tohtoročné štvrťroky medziročne vzrástol o 19 % na 17,2 mil. eur a čistý zisk spoločnosti predstavoval 11,9 milióna eur, čo je o 21 % viac ako v rovnakom období minulého roka. Na dosiahnutých výsledkoch sa podľa spoločnosti podieľali najmä rastúce tržby z on-line stávok. Hrubé výhry Fortuny z on-line stávok sa za deväť mesiacov zvýšili na 15,3 mil. eur, čo je o 51 % viac ako v rovnakom období vlaňajšieho roka. Z toho hrubé výhry z on-line stávok v Českej republike vzrástli o 53 % a na Slovensku o 48 %. Hrubé výhry zo stávok na pobočkách dosiahli v rovnakom období výšku 51,2 mil. eur, čo je o 4 % viac ako v rovnakom období predchádzajúceho roka.

Fortuna Entertainment Group v druhej polovici októbra tohto roka zakončila primárnu ponuku akcií (IPO) a stanovila upisovaciu cenu 4,3 eura za akciu. V rámci ponuky sa predalo spolu 18,2 mil. akcií, vrátane dvoch miliónov nových akcií, čo zodpovedá celkovému objemu ponuky 78,26 mil. eur. „Dopyt po emisii prekonal prvotné očakávania spoločnosti aj jej majoritného akcionára a cena bola stanovená tesne pod hornou hranicou indikovaného cenového rozpätia,“ informuje spoločnosť.

Fortuna Entertainment Group je podľa objemu prijatých stávok na pobočkách lídrom na trhu kurzového stávkovania v strednej a východnej Európe. Pôvodne česká spoločnosť, založená v roku 1990, sa postupne rozrástla na medzinárodnú skupinu pôsobiacu tiež na slovenskom, poľskom a maďarskom trhu. Vlastníkom spoločnosti sa v roku 2005 stala skupina Penta Investments. Na troch trhoch prevádzkuje Fortuna v súčasnosti viac ako 1 300 pobočiek.

Súvisiace články

Aktuálne správy