Allianz v treťom kvartáli dosiahla zisk 1,27 mld. eur

Nemecká poisťovňa tak prekonala očakávania analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí predpovedali, že jej čistý zisk za júl až september bude v objeme 1,16 mld. eur.

Nemecká poisťovňa Allianz za tretí štvrťrok tohto roka dosiahla čistý zisk 1,27 mld. eur. Prekonala tak očakávania analytikov z bánk a maklérskych firiem oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí predpovedali, že bude v objeme 1,16 mld. eur. Generálny riaditeľ poisťovne Michael Diekmann vo vyhlásení zverejnenom v stredu uviedol, že prevádzkový zisk za celý rok očakáva na hornej hranici odhadu poisťovne, ktorý je v pásme 6,7 až 7,7 mld. eur. Analytici predpokladajú prevádzkový zisk poisťovne v sume 7,65 mld. eur. Prevádzkový zisk divízie poistenia majetku a zodpovednosti za škody v treťom štvrťroku vzrástol o takmer 9 %, zisk divízie správy majetku posilnil o 42 %, ale v segmente životného poistenia prevádzkový zisk o takmer tretinu klesol.

Allianz pôsobí v SR od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003.

Súvisiace články

Aktuálne správy