SR je podľa Radičovej vhodná pre zahraničné investície

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na pracovnom stretnutí s americkými podnikateľmi v New Yorku informovala o tom, že Slovensko je krajinou atraktívnou pre zahraničné investície

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová na pracovnom stretnutí s americkými podnikateľmi v New Yorku predstavila návrh na prijatie tzv. „rozpočtovej ústavy“, ktorá by mala zaviesť výdavkové stropy a limit pre výšku verejného dlhu. „Slovensko je a bude dobrým miestom na podnikanie, ktoré je otvorené všetkým investorom s vyššou pridanou hodnotou,“ uviedla Iveta Radičová. Podľa nej má vláda SR záujem predovšetkým o investície do moderných technológií, výskumu a vývoja. V súčasnosti na Slovensku pôsobí približne 120 amerických investorov, ktorí reprezentujú štvrtinu všetkých zahraničných investorov v krajine. Na Slovensku vrátane ďalších rozvojových plánov preinvestovali približne 4 miliardy dolárov.

Hlavnou témou pracovného stretnutia bolo informovať o tom, že Slovensko je krajinou atraktívnou pre zahraničné investície. Takmer dve desiatky zástupcov amerických podnikateľských a finančných kruhov sa zaujímali o opatrenia vlády, ktoré majú podporiť ekonomický rast a prílev zahraničných investícií. Predsedníčka vlády SR zdôraznila, že Slovensko je krajina so stabilnou ekonomikou a finančným systémom, ktorá pokračuje v dôležitých ekonomických reformách. Medzi kľúčové vládne priority patrí práve zlepšovanie podmienok na podnikanie, pružnejší trh práce, reforma vzdelávacieho systému a zdravé verejné financie. Slovensko navyše plánuje prijať dôležité opatrenia, aby súčasné stabilizačné a ozdravné kroky boli dlhodobo udržateľné.

Súvisiace články

Aktuálne správy