Vienna Insurance Group v SR s poistným 478,5 mil. eur

Tri slovenské koncernové poisťovne skupiny Vienna Insurance Group, teda Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne, dosiahli za deväť mesiacov celkové predpísané poistné 478,5 mil. eur pri medziročnom náraste o 1,9 %.

Koncernové spoločnosti Vienna Insurance Group na Slovensku dosiahli za deväť mesiacov predpísané poistné 478,5 mil. eur. V medziročnom porovnaní vzrástlo o 1,9 %. V segmente neživotného poistenia dosiahli spoločnosti predpísané poistné vo výške 232,1 mil. eur, avšak v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ho znížili o 9,4 %. Naopak, predpis v oblasti životného poistenia sa zvýšil o 15,6 % na 246,4 mil. eur. Ako ďalej skupina informovala, deväťmesačný hrubý zisk sa medziročne zvýšil z úrovne 16,1 mil. eur na 29 mil. eur.

Celý koncern Vienna Insurance Group evidoval v deväťmesačnom období konsolidované predpísané poistné 6,5 mld. eur a dosiahol tak v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka prírastok o 7,1 %. Konsolidovaný hrubý zisk skupiny bol v objeme 377,7 mil. eur pri raste o 10,9 %. Ako ďalej uviedol generálny riaditeľ Vienna Insurance Group Günter Geyer, trendy v strednej a východnej Európe nevykazujú rovnaký vývoj. „V Rakúsku, Českej republike a na Slovensku badáme veľký záujem o životné poistenie, pokým v Poľsku panuje veľký dopyt predovšetkým po produktoch neživotného poistenia,“ informoval Geyer.

Vienna Insurance Group pôsobí v strednej a východnej Európe. Na Slovensku pôsobí poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy