Kanalizáciu v Sokoľanoch vybuduje Eiffage Construction

Výstavba kanalizácie a čistiarne odpadových vôd v Sokoľanoch v okrese Košice-okolie má stáť 2,57 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, stavebné práce majú podľa podmienok tendra trvať dva roky.

Výstavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd v obci Sokoľany v okrese Košice-okolie zabezpečí firma Eiffage Construction Slovenská republika, s.r.o. Bratislava. Stavebné práce naplánované podľa podmienok tendra na dva roky má uskutočniť za zmluvnú cenu 2,57 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Vybraný dodávateľ uspel v užšej súťaži so štyrmi prijatými ponukami, keď predpokladaná hodnota zákazky predstavovala 2,7 mil. eur bez dane. Investícia má byť financovaná z vlastných zdrojov obce, zmluva bola uzatvorená 29. októbra.

Kanalizačná sieť je navrhovaná podľa zástavby obce a podľa konfigurácie terénu s ohľadom na zvýšenú hladinu spodnej vody a s tým súvisiace nároky na tesnosť kanalizačnej sústavy. Kanalizačné potrubie je naplánované v dĺžke 4 742 metrov a s 277 kanalizačnými prípojkami v dĺžke 3 545 metrov. Mechanicko-biologická čistiareň odpadových vôd bude mať kapacitu pre 1 500 obyvateľov s terciárnym stupňom čistenia tvoreným bubnovým filtrom.

Spoločnosť Eiffage Construction Slovenská republika, s.r.o. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 30. januára 1998, eviduje základné imanie 2,12 mil. eur. Spoločníkom firmy je od 25. februára tohto roka spoločnosť Eiffage Construction Česká republika, s.r.o. so sídlom v Ostrave. Tá vystupovala dovtedy tri roky pod menom Tchas, spol. s r.o. Slovenská dcéra pôsobila pod názvom Špeciálne činnosti, s.r.o. od marca 2007 do konca roka 2009, predtým od januára 1998 niesla názov Špeciálne činnosti-Fabrický, spol. s r.o.

Súvisiace články

Aktuálne správy