AXA Group za tri kvartály s príjmami za 70,46 mld. eur

Na celkových príjmoch AXA Group, ktoré v deviatich mesiacoch tohto roka dosiahli 70,46 mld. eur, sa z najvýznamnejšej časti podieľala oblasť životného poistenia a sporenia so sumou 43,97 mld. eur

Finančná skupina AXA dosiahla v deviatich mesiacoch tohto roka príjmy 70,46 mld. eur. V medziročnom porovnaní sa zvýšili o 3,5 %. Najrýchlejší nárast príjmov skupina zaznamenala v správe aktív, mierny nárast vykázali aj oblasti životného poistenia a neživotného poistenia. Nepatrný pokles bol v príjmoch z medzinárodného poistenia. Ako uviedol generálny riaditeľ AXA Group Henri de Castries, výsledky zodpovedajú trendom z prvého polroka s tým, že pokračuje zameranie sa na riadený rast. „To nám v krátkodobom výhľade umožní prispôsobiť sa súčasnému prostrediu, zvyšovať ziskovosť tam, kde je to potrebné a pripraviť sa na zrýchlený rast v strednodobom horizonte,“ uviedol Henri de Castries.

Príjmy zo životného poistenia a sporenia dosiahli v deviatich mesiacoch 43,97 mld. eur, rok predtým to bolo 42,71 mld. eur. V neživotnom poistení sa príjmy zvýšili z 20,52 mld. eur na 21,39 mld. eur. Dôvodom bolo približne trojpercentné zvýšenie cien a tiež selektívnejší spôsob uzatvárania poistných zmlúv, obzvlášť v oblasti komerčného poistenia. Príjmy zo správy aktív sa zvýšili z 2,25 mld. eur na 2,46 mld. eur, a to vďaka vyššej priemernej hodnote aktív pod správou. Príjmy z medzinárodného poistenia sa znížili z úrovne 2,31 mld. eur zaznamenanej v deviatich mesiacoch minulého roka na hodnotu 2,296 mld. eur vykázanú v troch kvartáloch 2010.

Francúzska skupina AXA pôsobí celosvetovo v oblasti finančného zabezpečenia. Pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta, najmä v západnej Európe, Severnej Amerike a v ázijsko-pacifickej oblasti. Na Slovensku má skupina AXA zastúpenie prostredníctvom spoločností AXA životní pojišťovna, AXA pojišťovna, Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s. a AXA investiční společnost.

Súvisiace články

Aktuálne správy