ČSOB vydá hypotekárne záložné listy za 40 mil. eur

ČSOB plánuje vydať päťročné hypotekárne záložné listy v celkovom objeme 40 mil. eur a úročené budú pohyblivou úrokovou sadzbou vo výške 6-mesačného EURIBOR-u plus 1 % p.a.

ČSOB plánuje vydať hypotekárne záložné listy v celkovom objeme 40 mil. eur. Menovitá hodnota každého cenného papiera je 10 tis. eur. Banka ich začne vydávať 15. novembra tohto roka počas predpokladanej ročnej lehoty. Dlhopisy sa budú úročiť pohyblivou úrokovou sadzbou vo výške 6-mesačného EURIBOR-u plus 1 % p.a. Výnosy sa budú vyplácať každý rok, pričom emisia je splatná 15. novembra 2015. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Dlhopisy bude banka vydávať na základe neverejnej ponuky určenej obmedzenému okruhu osôb. Emisný kurz banka stanovila na 90 – 110 % z menovitej hodnoty dlhopisu. ČSOB ich vydá v zaknihovanej podobe na doručiteľa. Banka neplánuje požiadať Burzu cenných papierov v Bratislave a ani inú burzu cenných papierov alebo organizátora trhu o prijatie dlhopisov na akýkoľvek trh cenných papierov.

ČSOB do konca roka 2007 pôsobila na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. ČSOB patrí do skupiny KBC, pričom belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach. V druhej polovici marca 2008 sa KBC dohodla s rakúskou BAWAG P.S.K. na odkúpení Istrobanky. V júli 2008 uzavreli proces odkúpenia. Od 1. júla 2009 sa obe slovenské banky zlúčili do jednej, pričom značka Istrobanky zanikla.

Súvisiace články

Aktuálne správy