Obchodný reťazec Carrefour odchádza zo Slovenska

Bratislava 30. septembra (TASR) – Spoločnosť Tesco prevezme všetky 4 obchodné jednotky reťazca Carrefour na Slovensku a 11 obchodov v Česku. Zároveň Carrefour prevezme od spoločnosti Tesco jeho 6 obchodov a 2 obchodné centrá na Taiwane. Okrem prevodu obchodných jednotiek doplatí Tesco spoločnosti Carrefour sumu 57,5 milióna EUR, v prepočte 2,235 miliardy SKK.

Ako TASR ďalej informovala manažérka oddelenia vonkajších vzťahov Tesco, toto rozhodnutie je pre Tesco dôležitým strategickým krokom, ktorý prispeje k posilneniu postavenia spoločnosti v strednej Európe.

"Dohoda predstavuje pre Tesco pozitívne dlhodobé rozhodnutie. Je to výborná príležitosť ako spojiť dve vynikajúce, dobre zavedené podnikateľské činnosti. Prevzatie obchodných jednotiek nám pomôže poskytnúť našim zákazníkom ešte lepšie hodnoty, pohodlie a výber," vysvetľuje generálny riaditeľ Tesco Stores SR Philip J. Clarke. Dohodnutý prevod obchodných jednotiek musia schváliť regulačné úrady. "Na integrácii obchodných činností oboch strán začneme pracovať vo chvíli, keď dostaneme súhlas úradov. Je úplne bežné, že proces schvaľovania trvá niekoľko mesiacov, preto teraz nemožno očakávať žiadne náhle zmeny," dodal Clarke.

Spoločnosť Tesco vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje v SR 5 obchodných domov a 28 hypermarketov. So svojimi 7 500 zamestnancami patrí k najväčším zamestnávateľom na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy