Názory čitateľov


Názory k článku:
Nie je vaše poistenie nehnuteľnosti len vyhadzovanie peňazí?

26. 3. 2017   pongi3
Škoda, že tu píše zatiaľ každý len o negatívnych skúsenostiach s poisťovňou. To nikomu žiadna poisťovňa nepomohla, keď mal nehodu alebo sa mu stala nejaká škoda ,alebo úraz a poisťovňa mu bez problémov vyplatila škodu? Pracujem v poisťovni a viem uviesť veľa prípadov, kedy poisťovňa uhrádzala škody na majetku aj na zdraví a tie peniaze pomohli tým ľudom a nemyslím si, že práve vtedy považovali poisťovňu za vypalníkov alebo okrádačov. Ak diskutujúci pozornejšie čítali článok ,tak treba si kontrolovať svoje zmluvy a pri poistení majetku ich obnovovať, v konečnom dôsledku ak máte svoje poistky u dobrého poisťováka ,tak Vás osloví sám a informuje Vás o zmenách v poistení. Druhá vec je ak si poistenie urobíte cez agenta,ktorý hľadí len na svoju províziu a tým starosť o vás končí, potom sa stáva , v prípade poistnej udalosti sú problémy , navyše svoj podiel zodpovednosti má aj samotný klient, ktorý často aby platil čo najmenej si buď nepoisťuje rizika alebo podpoisťuje hodnotu majetku ale pri poistnej udalosti sa čuduje, že nedostane toľko čo to stálo. Mám jednú radu pre všetkých čo si chcú poistiť život alebo majetok. Nikdy sa nepoisťujte u prvého, ktorý vás osloví ale dajte si vypracovať ponuky od viacerých poisťovní aj keď to stojí viac času, dajte si vždy vysvetliť aké rizika sú kryté a čo je vo výlukách, vedzte ,že medzi poisťovňami sú rozdiely.Ďalej chcem upozorniť, že kvalita poistenia závisí aj od obchodníka (poisťováka), Žiaľ je rozdiel či si urobíte poistku v banke u makléra alebo v poisťovni. Banky sú na na požičiavanie peňazí a operácie s peniazmi, nie na poisťenie a čo sa týka maklérov, je to ako keď si kúpite oblečenie v značkovom obchode alebo v secondhande, oboje sa dá nosiť ale kvalite a úroveň je rozdielná a to už záleží iba na kúpujúcom
25. 3. 2017   Lolo
Poistovna je ciastocne loteria a ciastocne podvod.
Najvatsi problem je, ak dojde na plnenie, nejakej poistnej udalosti.
Preto je rozumne, poistovat len to, co je nutne a nevyhnutne, pripadom zakonne stanovene, je to len forma akehosi nuteneho odvodu, za ktory houno kazdy dostane, ale apson ma pocit, ze do vtedy, kedy prijde ku skodovej udalosti, je poisteny.
Ale je neuveritelne, na co vsetko sa da vyhovarat, najma zo strany poistovne, ak sa jedna o kratenie skodovej udalosti, alebo najlepsie o nevyplatenie nicoho.
Klient, alias postnik, vzdy taha za kratsi koniec, pokial nema pravne vzdelanie, nema cas sa sudit, lebo musi zarabat na svoj chleba inak, ako sa vlacit po sudoch, ma skratka smolu. Pravda je, ze ak clovek narazi na mladu pravnicku, alebo pravnika, na materskej, alebo dlhej PN, ktory nieje nenazrany a zmieri sa radsej z viacerymi klientmi, za malo penazi, da sa vysudit aj plnenie v plnej vyske. Avsak problem je, ze to bude v Slovakistane trvat roky, ale niekedy to stoji za to.
25. 3. 2017   saso pocmarany
tie poistky su naschval tak nezrozumitelne robene, aby clovek nemal istotu. je to preto, lebo stat reguluje tam kde to nie je vhodne a tam kde by mal viac, tam to nerobi. Teraz info pre prepracovaneho cloveka: ten stat, to je hrstka poslancov - rozumej manazerov platenych z tvojich penazi, avsak kedze im davas volnu ruku a nesledujes volby, robia oni to, co povazuju za dobre pre teba.
25. 3. 2017   kantare
Presne tak, poistovne to je jedna zlodejska cvarga.. Ci sa jedna o nahradu skody v pripade havarie auta, alebo skody na majetku.. Clovek roky plati poistku, vsetci su spokojni.. a ked po 15 rokoch pride necakana udalost a clovek sa obrati na poistovnu tak ta cvarga namiesto pomoci hlada vyhovorky preco prave vam nezaplati skodu, .. Stalo sa mi ze nechchceli zaplatit vlamanim poskodene okno na dome, lebo zlodej poskodil len ram okna, a sklo ostalo cele... !! V ten moment som poistku zrusil a uz nikdy viac.. To bol Alianz. .. Pri autohavarii kde som bol poskodeny som sa musel natahovat s Generali poistovnou, tiez cvarga.. ktoru nikomu neodporucam.. atd atd
25. 3. 2017   anonym
Veru je! Človek poctivo pracuje, šetrí pre deti,vloží do banky aj tak vás oklamú o svoje úspory! Príklad z VUB v nr, kde pri predčasnom rušení flexipoistky v GENERALI podáva pracovníčka zavádzajúce, klamlivé informácie, používa nekalé praktiky, vidinou provízie a z MOJICH 4000€ vložených v hotovosti mi bolo vyplatené 1050€. To všetko pod ochrannou rukou vedenia banky. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka. Veselo – veselá-čimo užite si ich. VUB a GENERALI nikdy viac! Neodporúčam smradov, horší ako cigánska úžera! Ľudská zgerba a šmejdi! Neodporúčam
25. 3. 2017   simon
Nikdy sa nenechám nalaákať na nejaké poistné zmluvy. Žiadne garancie neexistujú. Poučenie pre Vás a snáď aj blízkych. Medové motúzy ťahajú všetci smradi rovnako...druhá strana je lakomosť, človek čaká, že za nič mu niekto niečo dá bez rizika...každá minca má dve stránky.
1/1