Názory čitateľov


Názory k článku:
Život bez peňazí: Mladí Ázijci sedia na časovanej bombe

10. 3. 2017   Lolo
V azii je to blbe, ale u nas je to este horsie.
Uspory generacie Husakovych deti a deti Husakovych deti, sa v priebehu 27 rokov niekolkokrat zdevalvovali, ti co mali byty, tam este byvaju a mlady musia uverovo otrocit, alebo zdrhnut do prec, inak nemaju na slanu vodu, pri mesacnych splatkach.
Na jednej strane, sice uspory sme mali velmi male, ale aj to malo je uplne na houby, pri trvale rastucich nakladoch poslednych 27 rokov a to teda velmi markantne a mzdach, ktore v podstate stagnuju a v konecnom dosledku sa nielen netvoria uspory, ale zmensuje sa aj spotrebny kos, takze vlastne chudobnieme, namiesto aby sme bohatli.
V Azii maju obrovske rezervy na mzdach, maju tiez okrem velkeho exportneho potencialu, aj neuveritelnu vnutornu spotrebu.
Teda maju to, co im pomoze prezit aj relativne dlhy cas bez uspor, na rozdiel od Slovakistanskych otrokov, ktory ziju na dlh a este aj bez uspor. V krajine, kde stagnuje vnutorna spotreba a neexistuje prakticky ine polnohospodarstvo, ako pestovanie technickych plodin, na biopaliva.
Tam sme spadli za kratku dobu 2/3 casu, co nam vladli cervene svine.
Nieje mi smutno za repnymi kampanami, ani za kombajnmi, ani za druzstvami a fabrikami, ale je mi luto preondiateho casu, po prevrate, kedy nastupili maniere, ktore krajinu rozoberaju a nicia este dnes, rovnako aj zivoty ludi, ktory mali celkom ine predstavy, avsak na tie uz aj pomaly zabudli starobou a mlady sa uz nerodia.
10. 3. 2017   anonym
To isté ako u nás
10. 3. 2017   anonym
Výraz "Aziat" = barbar. ˇAzijec = slušné etnikum.
Gargamel
1/1