Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo nás maliny môžu naučiť o nerovnosti

9. 3. 2017   Blind Man
To je nejaká óda na lichvu?
9. 3. 2017   Lolo
Ekonomicka zlozitost sa zacne javit ako uplne jednoducha matematika, ak vezmeme do uvahy sfery vplyvu.
Napriklad v EU, existuje silna sfera vplyvu, najma financnych skupin a najma bank, ktore vytvaraju doslova kolonialnu ekonomiku a nieje to vobec take sofistikovane, ako by sa mohlo na vonok javit.
Je to len sustava poistenych ukonov a investicii, ktore odsavaju zisk, alebo uroky, pripadne pomahaju koncentrovat bohatsvo v krajinach, kde je tak nejak z principu dana nejaka forma nadradenosti nad koloniami.
Najhorsie je, ze vlady, alebo lokalne spravy v koloniach a dominiach, pripadne protektoratoch, su povatsinou len tolerovane kleptokraticko oligarchicke kliky, alebo mafie, ktore okrem toho, ze implementuju a upevnuju sferu vplyvu kolonizatorov, prijimaju a ratifikuju vsemozne opatrenia a zmluvy, kradnu na domacej pode sposobom, ktory je im tolerovany a su v trende, do doby, kym je co kradnut, alebo sa nestanu prilis nenazranymi.
Je to vidno, napriklad na sposobe, ako sa dokazu nazorovo zjednotit, pri zasadnych otazkach vlastneho prezitia a upevnennia svojich pozicii.
Priklad boxerista a mafuko, kracajuci ruka v ruke, pri referende o vstupe Slovakistanu do EU..
A mnohe dalsie.
Maliny nas o nerovnosti mozu naucit len tolko, ze nerovnost je prijimana ako standard, pre ovladanie hladnych otrokov, ktorych treba zauverovat a hypotekarne zotrocit, inak budu prilis malo ovladatelny a nebudu tvorit dostatocny cashflow, ktory umoznuje zit parazitom, ovladajucich cely organizmus.
1/1