Názory čitateľov


Názory k článku:
Keď vás vláda trestá za produktivitu: Slováci môžu byť spokojní, majú najmenej sankčných daňových opatrení

28. 2. 2017   anonym
mal by si autor nastudovat odvody zamasetnanca a zamestnavatela a plus kolko je dph.a dojde nad 100 percent.
28. 2. 2017   Frantisek Nahnevany
A hlavne čo je to DPH, pretože daň z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je.
27. 2. 2017   Lolo
Vlada v Slovakistane, ako vychodnej kolonii EU, je cisto konstitucne kleptokraticka, takze ak netresta ani nadmerny odpocet DPH a ludi, kotry sa vyvazaju v Bugatti Veyron, tak je jasne, ze niektory Slovaci, niesu slovakistansky otroci a nemusia sa obavat nejakych sankcii. Staci ak postavia socialnu ubytovnu, pre chudobnych politikov, tahunov rozvoja kleptokracie v SLov akistane a poskytnu im lacne dostupne najomne byvanie, no a radost je obojstranne dokonala.
Vy ostatny, zamestnany, alebo zivnostnici, skuste nezaplatit, alebo spravit pokus o nadmerny odpocet DPH a budete sa smiat v base za ocelovymi zaclonami a vas majtok, rozoberu do poslednej smietky exekutori, takze ked sa vratite z obycajnej vysetrovacej vazby, tak nenajdete ani ponozky, alebo capicu.
27. 2. 2017   Frantisek Nahnevany
Nadmerný odpočet tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ ani trestať nemôžu, lebo tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ je od roku 1993 sama o sebe podvod.
Poznámka. Na nezaplatenie tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ sú dokonca argumenty.
Tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ je daň nezmyselná, neopodstatnená.
DPH - daň z PRIDANEJ HODNOTY je daň fiktívna.
DPH - daň z PRIDANEJ HODNOTY ešte nikdy, nikde, nikto neplatil.
27. 2. 2017   Lolo
Drahy Frantisek Nahnevany.
Skus to vysvetlit tak, aby sme ju nielen pochopili, ale ani platit nemuseli.
To, ze sa jedna o nejaku dan, vieme vsetci, ale ze sa jedna o pridanu hovnotu, nevie nikto.
27. 2. 2017   Frantisek Nahnevany
Jedná sa o DAŇ z PRIDANEJ HODNOTY.
Niekedy v marci 1994 som ohľadne podvodu tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ na DÚ urobil krátky proces. Pripodobním Vám to:YouTube The Count of Monte Cristo. Full movie. 1975. Čas od 1:21:00 do 1:22:12. Vyhrážali sa daňovou kontrolou. Dodnes žiadna neprišla.
Je tu však možné riešenie: Keď sa pod ikonou DPH de facto teda už platí povedzme 20%-ná daň z ceny /sumy/ netto, tak skutočnej 20%-nej dani z PRIDANEJ HODNOTY /DPH/ zodpovedá tak 8%-ná až 10%-ná daň z ceny /sumy/ netto, ktorá sa doteraz inkasuje väčšinou brutálnou 20%-nou sadzbou.
27. 2. 2017   simon
neviem či to počítali správne. Môže sa to týkať vysokopríjmovej skupiny. Odvody sú na úrovni skoro 50 percent(málo sa to mení každý rok) v prípade že spočítame zaťaženie zamestnanca aj zamestnávateľa pri min. mzde. Okrem toho sú ešte spotrebné dane, takže v prípade nízkopríjmových skupín by bolo dobré aby boli mierne progresívne zdanené vysokopríjmove skupiny. Netvrdím, že to zlacnie život chudobným, ale aspon bude férovejšie prerozdelenie. Vychádzam z toho, že vysokopríjmoví niesu tak existenčne zaťažení spotrebnými daňami. Niekde sa to rieši zníženim dph na potraviny. ALe skôr som zástanca plošného progresívneho zdanenia, určite by stačil malý rozdievl vo výške do 5 percent.
27. 2. 2017   Frantisek Nahnevany
Ešte keby to tak bola DPH - daň z PRIDANEJ HODNOTY . . .
Pod zámienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ je v skutočnosti skrytá daň z čistej /netto/ ceny /sumy/. Od roku 1993 je to podvod.
27. 2. 2017   kakadu
To je liberálmi skonštruovaný jazyk na pomätenie mysle,
ktorým je platenie daní, vydávané za trestanie
Ktorého cieľom je čo najslabší štát a verejný sektor,
ktorý sa buduje z daní,
a je zameraný na propagáciu takzvaného liberálneho systému,
kde každý občan súkromníkovi odvádza zisk z každej ľudskej činnosti, za právo žiť vo vlastnej krajine, aj keď sa vykadí a spláchne, zaparkuje auto, nadýchne alebo opaľuje na slniečku.
Proste systém, kde všetok verejný priestor aj vzduch je sprivatizovaný.
27. 2. 2017   simon
nehádzal by som to hned na liberálov. To môžeš potom zavesiť na hockoho. Ide o to čo to znamená. Mrzí ma že nejdú do hĺbky ako to vypočítali, potom to budí dojem že to sú nejaké čisla ktoré nijak nesúvisia s realitou...čo asi je aj pravda.
27. 2. 2017   MV
V Slovákoch bol dlho usadený pocit domova, ale nová generáci Ypsilon, či miléniová sa už nezaoberá sizyfovským zápasom s daňovo - odvodovým preťaženim, ide za svojimi cieľmi pretože celkové "daňové" bremeno sa tu stáva trestom za to, že jedinec nehľadal východisko v emigrácii. Na Slovensku bola a bude bieda bez ohľadu na nárast alebo pokles populácie, porovnania krajín cez tabuľkové percentá nič nehovoria o realite, ktorá je tými číslami - drina a drina.
27. 2. 2017   anonym
mne je jedno ci to stat nazve, taka ci onaka dan, odvod, spravyny alebo koncesionarsky poplatok, je to vypalne a ako pocitam tak pocitam, vzdy mi vychadza, ze slovak z toho co vyprodukuje v priemere odvedie statu okolo 75% k prispevku nizsie (dnes 7:00 Ni eje to pravda #144304) este teba priratat DPH a rozne uradne a koncesionarske poplatky a mame vysledok, zarazajuce je, ze ak prezijeme z 25%, tak stat by zo 75% mal pre nas zabezpecit sluzby citelne na kazdom kroku, ale pri pohlade na sudy, skoly, nemocnice, cesty, urady, policiu, prokuraturu, .... to vypada ako keby sme ani ziadne dane a odvody neplatili
27. 2. 2017   Frantisek Nahnevany
A pritom to požadovaná, dokonca pod SANKCIAMI a VYHRÁŽKAMI prikazovaná daň z PRIDANEJ HODNOTY ani nie je. DPH - daň z PRIDANEJ HODNOTY je daň fiktívna.
Každý kto hovorí o výbere dane z PRIDANEJ HODNOTY klame a: /viď.nick o niečo nižšie dnes 7:00/.
27. 2. 2017   simon
ber tak, že niečo ide dôchodcom, je tu par silných ročníkov v zásobe. To sa nedá veľmi riešiť inak. Inak súhlasim, peniaze nieje nikde vidno, aj keď hlavný dôvod je, že tu vyprodukovaná pdnota nezostáva, ale odteká kde kade. Korupciou počnúc.
27. 2. 2017   dig
Presne tak, za tie prachy co odvadzame nedostavame absolutne nic, 0, zero, null.
27. 2. 2017   Ni eje to pravda
oj keby to tak bola pravda, ale nie je. Celové odvodové zaťaženie je 35,2 (zamestnavateľ)+ 9,8 (zamestnanec) + 19 (daň z prijmu) = 64 %.
No najhoršie je, že je štátu stále málo.
27. 2. 2017   Don
Figu borovú - vláda nas vyžiera ako hlinené prasiatko.
1/1