Názory čitateľov


Názory k článku:
Nedostatok pracovníkov sa prehlbuje, firmy to núti zvyšovať platy

24. 2. 2017   Lolo
V Slovakistane ak chybaju kvalifikovany otroci, je to dielo panstva a vlady kleptokracie, ktora v tejto vychodnej kolonii vladne a transformuje sa od roku 89.
Ludia ako ludske zdroje, teda otroci-motroci, sa nemnozia, ak pracuju a mnozia sa len ty, co sa tomuto procesu venuju na plne davky.
Problem je, ako spomenul Kocel, ze v systeme nieje chyba, ale chybny je cely system.
Budovali sme 40 rokov pod vladou pseudokomunistov a cervenych svini socializmus a nakoniec zijeme uz 2/3 doby v kapitalizme, ktory riadia byvale cervene svine, alebo STBaci, alebo ich deti, takze to nieje ani kapitalizmus, ale konstitucna kleptokracia.
Zrazu su tu v SLovakistane "nejake firmy" a tieto firmy, potrebuju pracovnikov. Zaujimave..
A nieco ich nuti zvysovat platy.
Ale co donuti okrem hladu, alebo uradu prace, pracovat cloveka, ktoreho najprv 27 rokov saturovali na par drobnych v hladovej doline, kde zmizla fabrika a tyto domorodci boli tak v prdeli, ze bud sa zahrabali do yemlianok, alebo ak chceli prezit, tak zmizli niekam prec, no okrem ineho v Slovakistane 27 rokov, ludia a stary otroci aj zostarli, ale co je najhorsie, novy sa ani nenarodili.
Ty co sa narodili a neumreli nudou v skole, alebo sa neprefetovali, ci inak nesprevodili zo sveta, maju VS vzdelanie, obvykle nieco v duchu ekonomie a pod. ktory za pas robit nepojdu.
Ty co sa stali pocas 27 rokov napriklad personalistami, inak kadrovakmi po starom, su dnes uneseny z fenomenu nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily.
A ja sa im ani nedivim, ich ocami vidiet svet nechcem.
Kazda akcia, vyvola reakciu.
A bude este horsie..
24. 2. 2017   kleofaas
USA z viac než 60 trilionovym dlhom v kombinácii verejného a súkromného az 322% HDP .A vystavyli deriváty o hodnote 280 trilionov z siestimi najvacsimy americkymi bankami , ktoré držia 90% v priemere ..Co je 27 krát ako hodonta ich aktiiv. tato situacia sa da riesit len vojnou .. lebo plebs/libtardi by tvrdu pravdu neakceptovali.. to uz ale zacali mcainovci a clintonovci riesit konfliktom na ukrajine a syrii, rusofobiuou . a merkel si uz zacala tahat do eu novy wahabi wermacht .. preto im nevadia ze su to 90% mladsi muzi.. do boja proti rusku budu dobri.
25. 2. 2017   URBAN
keby sa o niečo pokúsili Putin postláča pár gombíkov na jadrovom kufríku a preľudnené Nemecko či západná Európa a východné pobrežie USA a Kalifornia budú svietiť, a kam pozdrhajú západný milionári pred žiarením nikam , pokapú preto nič nebude. Na ploche 450 tisíc km je v EU 100 miliónov natlačených Nemcov preto sú rýchlo a ľahkým cielom. Rusko dokončuje svoj proti raketový dáždnik neni čoho sa báť.
24. 2. 2017   Jozef
Prečo je na Slovensku nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily je jasné snáď každému a vyzerá to tak, že to bude ešte horšie. Nastáva presný opak toho, ako by to malo byť. Viesť krajinu a ekonomiku štátu tak, aby sme viedli k prosperite a aby sa vytváralo viac a viac pracovných príležitosti, aby sa omnoho rýchlejšie znižovala nezamestnanosť. Ale nie iba umelo, t.j. násilným vyraďovaním ľudí z evidencie ÚP pre tzv. nespoluprácu, VPP-čkármi a hlavne masívnym odchodom práve tej potrebnej kvalifikovanej pracovnej sily.
24. 2. 2017   Jozef
dodatok...odchodom práve tej potrebnej kvalifikovanej pracovnej sily do zahraničia.
24. 2. 2017   kocel
a to povedie kam? matematicky a ekonomicky len ku krachu slovenskeho statu. menej deti, menej platiacich dane do statu, statny zamestanaci minaju peniaze z rozpoctu na tovar a sluzby ktorych vlastnici su zahranicny alebo koncerny ktore zamestanavaju v zahranici a u nas len predavaju.. a peniaze odtekaju a nepritekaju.. uz vyse 100 000 slovakov pendluje do zahranicia za pracou a slovensko je len ako hostel na pespanie sa cez vikendy z rodinami ci bez "ale vo svojom" bohuzial tieto nehnutelnosti su dlhodobo nadhodnotene v podstate bez poriadnej prace na sk z rakuskymi cenami je vam vasa nehnutelnost na dve veci )) este aj na dovo musite setrit niekam von..len trump sa snazi zatiahnut zachrannu brzdu ..
minule bolo vynikajuce interviu z jednym z jeho stabu a ten dobre vravel- globalizacia priniesla napr. cine obrovsky rast v kratkom rozmedzi cirka 20rokov pracu pre vyse 300 milionov ludi..bez tej globalizacie ktovie co by sa v cine dialo.. zatial co usa vlady a fed tu stratu vyrovnaval neskutocnym zadlzenim sa a vydavkami na konflikty v zahrancii. teraz sme na konci..
1/1