Názory čitateľov


Názory k článku:
Zdanenie robotov: Doteraz najhlúpejší nápad s akým Bill Gates prišiel

23. 2. 2017   Bono
Hlúpy je tento článok.
23. 2. 2017   Romanecko
Autor by sa mohol pozriet trosku okolo seba aby zistil ze ci vplyv robotizacie ma nejaky vplvy. Su fabriky kde pre par rokmi robilo par desiatok tisic ludi a teraz ich je tam len par tisic - dovod robotizacia a automatizacia. Nikto nemoze realne cakat ze sa teraz vsetky pozicie pretransformuju na nieco co robot/automat robit nedokaze a ak by to aj bolo mozne tak ako dlho bude trvat dokial sa to "nenaucia robit". Pokial pracovna sila je viazana na cloveka tak je jej mnozstvo limitovane. U robotov toto neplati. Cize aj keby sme sli do teorie ze kazda domacnost bude mat jedneho zabezpecujuceho prijem, z dovodu prerozdelenia bohatstva v spolocnosti najbohatsi budu mat viac menej neobmedzene mnozsto (prilezitost ich mat) automatov/robotov. To by sposobilo ze uroven prijmu na domacnost vyprodukovana tym jednym vlastnenim by neustale klesala. Cize jednoznacne zdanit a progresivne. Co sa tyka dani bohatych ludi - stacilo by aby vsetky vynosy urcity can venovali do cistej robotizacie cim by vlastne nemali z coho platit dane a doslo by k absolutnemu zlyhaniu spolocnosti...
23. 2. 2017   Jan III
"Keď sa niečo zdaní, bude toho menej." To je teda argument. Preto sa teda zdaňuje príjem, aby nebol taký vysoký. Ha ha ... autor ma pobavil.
Preto sa zdaňuje pridaná hodnota. Aby jej bolo menej... He he
Alebo taká daň z nehnuteľností. Aby ich bolo menej. Prasknem od smiechu...
23. 2. 2017   anonym
Zamieňaš si príčinu s následkom.
Príjem sa nezdaňuje preto, aby nebol taký vysoký ale naopak, tým, že zdaňuješ príjem, spôsobíš, že nie je taký vysoký.
Tým, že zdaníš roboty, spôsobíš že investície do robotov budú nižšie.
Stále sa smeješ?
24. 2. 2017   Jan III
Tiež považujem zdanenie robotov za nezmysel, zdaniť treba vlastníkov výrobných prostriedkov, zisky ich firiem.
Pobavila ma argumentácia. Nezamieňam. Preto sa smejem, že je to myslené ironicky. Ach jaj...
23. 2. 2017   rvhp
Potom by bolo dobre nahradit aj zakaznikov v obchodoch robotmi. Ma to vyhody, nestazuju sa na ceny, nestrajkuju a vlastne nepotrebuju jest. Len tak dalej:-)
23. 2. 2017   anonym
Aj k tomu raz dôjde. Ak každý z nás bude mať raz aspoň jedného takéhoto robota, potom tí budú robiť za nás.
Bohatší bude ten, čo ich bude mať viac. ľudia budú potom prácu považovať za relaxx.
23. 2. 2017   MV
Kým jestvuje vlastnícky vzťah, platiť bude vlastník, ale z toho vyplýva,že v kapitalizme nikdy nikomu nikto nedá nič zadarmo a všetky tie nadácie sú len iným prerozdelením daňovej povinnosti. Faktom zostáva, že svetové zdroje sú v rukách veľkoburžoázie, ktorá ich stráži vojensky a s robotmi to bude rovnako, ak dosiahnú strategickú hranicu vplyvu na spoločnosť.
23. 2. 2017   simon
dobrá úvaha, možno nieje múdre začínať práve odstraňovaním robotov. Ale ak stratia celé spoločenské vrstvy uplatnenie je možné že si svet zarába na problém. A nesúvisi s ekonomikou, ale so socialnou situaciou, možno na to reaguje Bill.
23. 2. 2017   ADO
pravda, ono každá minca má až tri strany, a preto sa treba dívať na obe z tej tretej.....
novšie2/2