Názory čitateľov


Názory k článku:
Porovnanie minimálnej mzdy: Nárast oproti roku 2008 až 80 percent

13. 2. 2017   anonym
V nadpise sa píše o náraste o 80%, ale najvyšší nárast malo iba Francúzko a Slovinsko o 62%. Zase klamlivé a zavadzájúce informácie. Keby sme nemali na slovensku vlastizradných politikov, tak by mohla byť minimálka na úrovňi Slovinska a možno aj vyššie.
13. 2. 2017   simon
Možno si treba prečítať čo píšu, nieje to klamlivé, možno nejasné, ale blbuvzdorné nieje nič ani značky pri ceste...takže tá tabuľka porovnáva podiel mediánu a priemerného platu, je to tam vysvetlené, treba čítať a snažiť sa chápať a nie hneď odbiť a ísť si na svojej vlnke utrápeného.Ale úprimne musel som sa dva krát zamyslieť čo to píšu - niekto to prekladá a možno ešte zle, za to ho nemusíme hneď ukameňovať že? Good luck.
13. 2. 2017   simon
nadpis mätie jednoznačne...ale tak chcú čítanosť
13. 2. 2017   Lolo
Problem minimalnej mzdy.
JE najma v tom, ze su stoho odvodene odvody, ktore platia zivnostnici, teda polootroci, ktory nemaju na vyber.
Vzhladom na to, ze castokrat ich prijem nedosahuje ani minimalnu mzdu, ktoru dosahuju otroci zamestnany, povazujem institut minimalnej mzdy a carovania z % stupnutia, za uplne bezpredmetnu zalezitost.
Dolezita je polozka odvodov, dani a poplatkov za zivot, ktora pri minimalnej mzde, napriklad v Germanii znamena urcite socialne vyradenie, ktore sa snazi stat a obec vyrovnavat napriklad narokom na socialne byvanie, socialne davky na energie, alebo davky na jedlo a priplatky na deti. Kdezto v Slovakistane, ako kolonii EU, je minimalna mzda, vnimana pomaly ako nadstandard, minimalne je tak prezentovana, ako vynimocne socialne postavenie a uzasna moznost poberat mzdu v tejto podobe.
Avsak v skutocnosti odvody zo Slovakistanskej mimimalky, su daleko vyssie, bez kompenzacie od statu, alebo obce, ako v samotnej germanii.
V germanii sa minimalka povazuje za tazky pruser, kdezto v slovakistane je to takmer vyhoda, alebo len paka konstitucnej kleptokracie, vytazovat vysoke odvody a poplatky z pracujucich otrokov.
V prvom rade, ak by mala fungovat "jednorychlostna" ekonomika v celej EU, ako si to predstavuje Merkelbaba a Schaube, tak by mal existovat aj jednotny socialny system a celoplosna garancia minimalnej mzdy. Jedna europa, jedna ekonomia, jeden socialny system. Pretoze to vsak nefunguje a nikdy fungovat nebude, prevladaju separatisticke a nacionalne nalady, nakolko byt a zit v protektorate, alebo kolonii centralnej germanie, je poresne stav v ktorom zijeme a mame zlomky platov, rovnake a vyssie naklady, vysoke odvody a nefunkcny socialny system.
Ale tento stav niekomu vyhovuje, inak by nepretrvaval.
13. 2. 2017   Szekeres
ja! Ja! Wunderbar!!! Bin da fuer! Ein Volk, ein Reich ein Fuhrer-in
13. 2. 2017   Lolo
Ale to musis napisat do germanie, nie sem.
To nieje moja myslienka, ale myslienka centralnej germanie, o jednorychlostnej ekonomike, ktora funguje len ako centralna sprava vychodnych kolonii a protektoratov, ako je Grecko, za chvilku Taliansko a dalsie krajiny.
13. 2. 2017   simon
Aj východný Nemci majú len polovicu bohatstva(kumulatív ne dôchodok, nehnuteľnosť) oproti západným čiže v podstate chudáci a tiež ich nemajú radi(radšej dajú prácu turkovi, lebo sa na neho môžu spoľahnúť), takže tá zem je rozdelená, v priemere samozrejme aj tak vychádzajú ako vychádzajú.
1/1