Názory čitateľov


Názory k článku:
Musí to byť jeden blok: Merkelová odmieta dvojrýchlostnú Európu

11. 2. 2017   anonym
GERMANI MAJU Z EU DOJNU KRAVU..LACNU PRCOVNU SILU PLUS ODBYTISTE PRE ICH SRACKY
11. 2. 2017   Lolo
Ak sa nad tym citatelia zamyslia, je to presny princip ekonomickej okupacie, alebo system centralnej Germanie a okolitych protektoratov, kolonii a dominii.
Otazkou je, preco sa nam to tak paci, zit v ekonomickom utlaku germanie, ci to prijimame z pohodlnosti vlastnej, alebo nas zapredali nasi demokraticky voleny politici.
Kazdopadne vesele to vobec nieje.
Protektorát (lat. protectio - ochrana) je označenie pre formu štátneho zriadenia. Ide o formálne autonómny štátny útvar, ktorý je pod ochranou alebo priamou správou iného štátu, prípadne spoločenstva štátov. Protektoráty bývajú zriadené buď na základe medzinárodnej zmluvy, alebo tak, že dovtedajší suverénny štát strpí jeho jednostranné vyhlásenie zo strany ochrancu (silnejšieho štátu). Ide o medzistupeň medzi kolóniou a plne suverénnym štátom, pretože vzťah medzi protektorátom a ochraňujúcim štátom je stále medzinárodnoprávny. [1]
V protektorátoch síce jestvuje autonómna štátna správa, tá je však podriadená protektorovi či nejakému inému správcovi, ktorého dosadzuje ochraňujúci štát.
Kolonie je závislé území nebo město bez vlastní vlády, které patří nějakému státu, ale není součástí jeho území. Od kolonií je treba odlišovat satelitní státy a dominia s vlastní vládou a oficiálně nezávislá, i když mohou být de facto ovládána jiným státem (státy RVHP). V historii se slovem kolonie označovaly odlišné formy vzdáleného osidlování čili kolonizace.
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Protek tor%C3%A1t
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Koloni e
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Dominium
11. 2. 2017   dig
Na túto nošu kecov si prisiel sam? Nechces nam vsetkym prezradit co by ti robotici robili keby tu neboli nemecke automobilky, hladovali.
13. 2. 2017   Szekeres
otrocia v germanskych automobilkach od nevidim do nevidim 24x7, 150 km od domovov,... a HLADUJU I TAK. Lebo, pri stvrtinovych mzdach ako ich kolegovia v ..Wolfsburgu, Ruesselsheime a rovnakej cenovej hladine spotrebneho kosa je to prirodzene
11. 2. 2017   anonym
EU ide dvomi rýchlosťami, produktivita slovenských robotníkov je vyššia rýchlosť ako produktivita nemeckých robotníkov, akurát tá výplata je iná.....
11. 2. 2017   MV
Problém je práve v tých dohodách. EÚ má stále viac znaky nereformovateľného zväzku.
11. 2. 2017   EA
NECH IDU KONECNE DO P..E AJ S ICH SLOLOCNOU EUROPOU..TAKYCH HOKUSOV POKUSOV TU UZ BOLO V MINULOSTI A AKO TO DOPADLO? KAZDY NECH JE PEKNE SAM SEBOU! NECHCEME ZIADNE DALSIE RAKUSKOUHORSKO ANI VM RISU!
11. 2. 2017   fero z BA
najhoršie riešenie bola ruská okupácia a ruské nevoľníctvo v RVHP, slováci by mohli konečne za svoju úbohosť hľadať chybu v sebe a nie v druhých, možno aj menej alkoholizmu by pomohlo. Slovensku nikdy nebolo tak dobre ako je dnes, čo verím, že mnohým ruským trollom vadí
11. 2. 2017   dig
Presne tak, krajina plna zlodejov nemoze by ako Svajciarsko.
11. 2. 2017   Ado
Pani Merkel by si mala dať spiatočku
11. 2. 2017   dig
A ty tiez? Tupa hlava.
11. 2. 2017   koklesgogo
iba u nás je zaradená stále spiatočka..
11. 2. 2017   jajboli
Merkelová zavelila jednorýchlostnú eurozónu. Hoci aj na úkor krajín, ktorým euro vyslovene škodí ako Grécko či Taliansko. No hlavne že Nemecko z toho profituje. Z jedného vlálova sme prešli do iného, škoda slov.
11. 2. 2017   dig
Za problemy v EU sa podakuj pridbanym socialistom, vsade ich je ako hovien, a riesenia nemaju a zato vzdy vedia tak ohlupnut istu skupinu ludi ze tym im vzdy naletia, preto je EU v takych srackach ze normalny clovek by radsej odtial vystupil. Ale rovnake hovno mame aj doma FICO a jeho SMER. Cela statna sprava je prepchana politickymi nominaciami a jeho kamosmi, takze z kaluze do blata.
1/1