Názory čitateľov


Názory k článku:
Nezatracujme euro, bude tu ešte dlho

13. 2. 2017   anonym
Euro je len ďalší podvod na ľuďoch ako ich dostať do chomúta!
9. 2. 2017   martrin
Euro je skvely projekt. Zjednodusuje a sprehladnuje obchod medzi krajinami, odpadavaju kurzove rizika. Pre bezneho cloveka je komfortny pri cestovani i pri porovnavani cien, ci platov. atd.
Malinke meny akou bola svk alebo ako je kč boli resp. su a vzdy aj tak musia byt naviazane na najaku silnu menu a teda na euro a to fakticky, nielen formalne. A preto kopiruju euro. Co robi euro, robi aj koruna ci ina malinka mena v europe, iba s tym rodielom, ze je ovela nestabilnejsia a hlavne zranitelnejsia.
Jedina akoze vyhoda, teda moznost docasneho alebo umeleho oslabenia ci posilnenia meny vlastne ziadnou vyhodou nieje, pretoze iba predlzuje stav, ktory toto oslabenie ci posilnenie sposobil.
10. 2. 2017   Vlado
Euro je dobrá vec aj EU ak by fungovalo všetko OK, viď príklad USA tiež je to únia a rovnaké platidlo dolár, je to všetko ok.
Len úradníci v Bruseli by mali pohnúť zadkami a robiť dačo aby to tak isto fungovalo.
9. 2. 2017   anonym
MIMOCHODOM TWEIN NAKONIEC I TAK ZOMREL, CI?
9. 2. 2017   Alda
Tak je to jasné,€uro končí.
Jakmile začne takového uklidňování trhů,je hotovo.
Chudí €urohujeři,plačte.
9. 2. 2017   majster flajster
z takýchto názorov mám pocit, ako by nám tí Česi spoločnú menu závideli. Alebo sú len tak hrdí na tú svoju umelo oslabovanú menu? neviem.
9. 2. 2017   Alda
Závidět €uro???
ČR by ho mohla mít už dávno.
Ty jsi vtipný.
Vidím,že se v ekonomice "vyznáš".
Pro chudé malé ekonomiky jako jste vy,je to hloupost na n-tou.
A k naší měně,o nás se neboj,hrajeme přece jenom vyšší ligu,než Slováci,nelze srovnávat.
9. 2. 2017   majster N
nikde som nenapísal, že sa o niečo bojím, napísal som, ani to, že by Česi nemohli mať euro. iba to, že nerozumiem, z čoho pramenia tieto nenávistné a urážlivé komentáre zo strany Čechov voči slovenskej ekonomike a jej mene.
15. 2. 2017   anonym
majster n my nemame menu a kaslem ti na cele euro trole
9. 2. 2017   Lupa
Paštekari ste a nie "vyšší liga".
9. 2. 2017   razen@centrum.sk
Euro môže padnuť do dvoch rokov,stačí ked odide Francúsko a Taliansko z EU a vrátia sa ku svojim menám.Euro vyhovuje jedine Nemecku.Na Slovensku od zavedenia eura, všetko zdraželo,niektoré ceny určitých komodít sú absurdné.Euro je dobré jedine pre velké korporácie oni z toho tažia,ale nie pre obyčajných ludí.
9. 2. 2017   xxx
Euro je financne vazenie z ktoreho nie je lahky unik. Euro ako mena v terajsej podobe je odsudena na zanik.
Juzne a vychodne staty EU nemaju sancu konkurovat centru EU (Nemecko a spol.) Nikdy nemali tieto staty prijat Euro, stratili financnu suverenitu, moznost ovplyvnovat inflaciu, deflaciu, hospodarsky rast a tym priamo aj nezamestnanost, konkurencnu vyhodu slabsej meny, stratili moznost ekonomicky si prilepsovat. Euro by mohlo byt rozdelene na 2 druhy, severne a juzne, silne a slabe, alebo zacat rokovat o zruseni Eura a zavedeni narodnych mien. Vsetko sa da, len treba chciet, ale pani Eurokrati sa boja o svoje miesta, majetky, vplyv, investicie, preto to tak skoro asi nebude. Neorganizovany rozpad Eura by bola katastrofa, to je kazdemu jasne.Uvidime ako dopadnu volby v EU tohto roku a mozno sa veci pohnu, ktorym smerom je tazko momentalne povedat, ale ved su uz za dverami, tak nebudeme asi dlho cakat.
9. 2. 2017   simon
pozri sa na ČR a zistíš, že síce majú menu, ale ich platy ešte menej kopírujú výkon hospodárstva ako na slovensku. ČR je na tom lepšie iba preto, že je centrom aj slovenska. Nič iné. Slovensko EURom získalo jednoznačne. Česi podliezajú tým že devalvujú namiesto toho aby zvyšovali platy a investovali do konkurencieschopnos ti. Česi si to dojebávajú ale majú šťastie a im to prejde. Netreba porovnávať dve ekonomiky ktoré sú veľmi rozdielne.
13. 2. 2017   Szekeres
nie je to nic nove. Ide vsetko podla stareho Marxa. Tieto menove vojny su vlastne iba vojnami elit. V Cesku idu vynosy z rouźdielu rastuceho HDP a penazeniek beznych ludi do vreciek ceskych elit. A SK kedze sa svojich elit zbavili zapredanim sa Euru idu tie rozudiely do vreciek elit v germansku a ciuastocne taliansku a vichystickeho fr. Kazdopadne na tom bezny slovak vdaka euru urcite nie je lepsie ako cech. nZt len preto, ze ceske elity aspon nieco utratia doma.
9. 2. 2017   EUASS
NO VIDIM ZE TU JE DAJAKY PODARENY EUROFUNCLUB. TAZKO POVEDAT CO ICH VEDIE K TOMUTO NAZORU ANI DAJKU DOST NEPODARENU OBRANU EURA TYMTO CLANKOM..VSETKYM JE A BOLO OD POCIATKU JASNE AKO EURO A EU VNIKLO A NA CI PODNET. EU SPOLU S EUROM JE IBA V YSLEDOK POLITICKEHO TLAKU A TATO POLITICKA MENA JE IBA NEPODARNY VYSLEDOK OBRANY ISTEHO NEMENOVANEHO STATU PRED UPREDNOSTNENIM SVOJEJ NARODNEJ MENY. TO ZE EURO VACSINOU NIKOMU OKREM NICH NEPROSPIEVA ICH ZJAVNE NEZAUJIMA. PRETO JE MOJ NAZOR TEN ZE CI SI TO PODAKTORI PRAJU CI NIE EURO AKO I EU JE PREDURCENA NA ZANIK ALEBO PRINAJLEPSOM PRE POKRACOVANIE V OVELA UZSOM SPOLKU AKO DOTERAZ....NA CO SA UZ TERAZ TESIM
9. 2. 2017   fero z BA
euro je jeden z najlepších projektov. Snahu o jeho likvidáciu vyvíjajú len jeho nepriatelia
9. 2. 2017   Jaro
Jednoznacne mas pravdu , ale hlupaci tomu nerozumeju a za vlastny neuspech niekoho alebo nieco musia obvinit a momentalne je to EUR . Navrat k domacim menam by pre nas znamenalo katastrofu. USA to samozrejme podporuju , nepotrbuju ziadnu konkurenciu ku "svetovej" mene.
10. 2. 2017   simon
cim viac slabych krajin bude tym lepsšie pre rusko a ameriku. Eu nás aspon trochu chráni, bohužial nie pred našími politikmi a vlastne aj občanmi.
9. 2. 2017   Alda
Ty jsi hlupák,vy Slováci jste jedni z těch pitomců,co zapláčou nejvíce.
Nemáte ekonomy,pouze idioty typu retardovaného kadimíra.
9. 2. 2017   jaro
nevim, zda jsou retardovani ekonomove, ale rizenou devalvaci udelali tzv. ekonomove z CNB opravdu skvele. To by si u eura dovolit nemohli. Ze okradli obyvatele o miliony, to vi kazdy zak obecne skoly. Osobne si myslim, ze euro Slovensku velmi prospelo a i diky tomu ne pomalu, ale rychle dohani Cesko. Pokud si soudny clovek odmysli nikdy nepracujici mensinu, tak je nezamestnanost srovnatelna s Ceskem. Otevrena ekonomika, jakou Slovensko je, euro potrebuje. Kdezto v Cesku jsou omnohochytrejsi tzv. ekonomove, kteri eurem opovrhuji. A vedi proc. To proste vyhovuje jen a jen elite.
9. 2. 2017   Alda
Slovensko by rosto tak jako tak.Byli na nízkém základu.To není jeho zásluha.
Němci si z nich udělali otroky,je jedno,čím platí.
A navíc na €uro šeredně doplatí,jsou malí,chudí,slabí.
A k řízenému kurzu koruny.Je to sporné,nabízíš pouze jeden pohled,to nezní moc fundovaně.
Pustit monetární nástroj z ruky a dát ho silnému,co mě chce pouze na podřadnou práci,je debilita,debilita,d ebilita.To udělali Slováci.
9. 2. 2017   Lupa
Niektorym, a to nielen cechom, uspesny rast Slovenska vadi ako piesok medzi zubami. Myslim, ze ty si jeden z nich. Dnes uz vacsina ekonomov zastava nazor, ze euro Slovensku jednoznacne prospelo. A kombiacia Fico + Euro bola pre Slovakov tiez vitazna. Ano, nejake zdrazenie tu v prvych rokoch bolo, ale odvtedy realne platy davno vyskocili. Slovensko mohlo prijat euro, pretoze ma disciplinovanu ekonomiku a dlhodobo splna vsetky kriteria bez toho, aby sa to negativne odzrkadlovalo na dennodennom zivote ludi. Cesi, madari a ani poliaci sa na euro nezmohli a preto ho este nemaju. Nedokazali si urobit doma fiskalny poriadok, ktory je treba, aby do Euro klubu neboli prijate nove Grecka. Lahsie je safarit vladnucej mafii bez kontroly zhora. Cesi postupne rozpredavaju uz aj svoje zlato, aby ovplyvnili statistiky. Ako tvoj krajan uz naznacil, zivotna uroven na Slovensku uz dohnala tu v Cesku a po nezapocitani neprisposobilych a nikdy nepracujucich (zvacsa romov), ju uz aj predbehla.
9. 2. 2017   Alda
Nebudu ti brát tvojí amatérskou iluzi.
Pouze dodám,ČR byla na €uro připravena od počátku.
Psát o disciplíně slovenska je vskutku komické tváří v tvář všem dostupným ekonomickým ukazatelům.
Rating slovenska v porovnání např. s ČR je špatný,to je soubor kritérií pro mezinárodní trhy,ne politická měna.Ach jo,musíš se buď učit anebo se ztrapňuješ rád.
Vzhledem k tomu,že je to politický a ne ekonomický projekt,tak se rozhodla se neúčastnit.Tak jako Švédsko,Dánsko,Brit ánie.
A to s tím komunistou Ficem,jak ho adoruješ, mě stačí,abych si udělal názor.
9. 2. 2017   Lupa
Ty iluze, CR nie je doteraz pripravena na euro! Rating je jedna vec a kriteria pre prijatie eura su veci ine. Ved CR si nevie udrzat ani stabilnu korunu. Ta je uz niekolko rokov devalvovana, aby mohlo Cesko vobec konkurovat svetu. To robi aj Cina. Odliv ziskov z CR rokami neustale rastie a image ceskych turistov v zahranici, kvoli slabej korune je ten isty ako za komousov, t.j. pastekari. To samozrejme neplati o vsetkych, ale ten proletariat a jezedaci, ktorych je ako turistov v okolitych krajinach najviac sa proste nezmenil. To kazdy vidi.
9. 2. 2017   frcko
typicky slovensky krajne pravicovy nazor... ano platy isli hore lebo si ich ludia vyjednali ale napr. dôchodky realne voci cenam klesli. euro bol podraz hlavne na tych najslabsich slovakov. čech ma zase pravdu, vzdy boli mudrejsi aj solidarnejsi. zakladne prezitie je o 10-15% drahsie ako v CR, valorizacie boli zatial podobne teraz maju byt u nas este nizsie.. plus neratam o kolko vyssi dôchodok by mali teraz cesi keby presli na euro pri 24:1 v porovnani 30:1 je to uz vacsi rozdiel nez bol rozdiel CZK a SKK v r. 2008
10. 2. 2017   pastekar
uz od 2016 ukladam uspory v CZK... Euro padne akonahle francuzko vystupi z EU
10. 2. 2017   zvedavec
ako budes postupovat, ak cesi nakoniec euro prijmu?
10. 2. 2017   URBAN
ak predsa tak kurz prijatia Eura bude 21ku 1 takže sa držať tak či tak oplatí a v prípade , že Euro padne a príde Slovenská koruna tak ako v minulosti bola slabšia ako česká kurz 1,3 ku 1 aj v takomto prípade na tom zarobíš.
13. 2. 2017   Szekeres
21:1??? Ha! Ha! Ha! Lepsie ako 25,5:1 nevytlacia...po skonceni riadenej devalvacie
13. 2. 2017   URBAN
ten kurz so uviedol iba ako príklad lepšieho kurzu ako malo SVK, inak viem, že NIKDY nebudú mať EURO lebo ho NECHCÚ. V každom prípade sa CZE koruna oplatí kúpiť v kurze 27 a z dlhodobého hladiska posilní lebo zámerom ČNB je kurz 25 takže sa dá zarobiť ak máš prebytočné chechtáky.
8. 3. 2017   jozef
škoda reči aky je rozediel ked ludia v CZ a v SR nemaju koruny alebo eura ?
1/1