Názory čitateľov


Názory k článku:
Rok 2017 priniesol rapídny nárast nákladov na distribúciu energií

19. 1. 2017   anonym
Plyn ma nové tarify za plynomer D2 je 2x drahšia, D3 je 3x drahšia atak dalej.
Rád by som vedel za čo, plynomery sú staré ešte Prema len preciachovane / kedysi cena 600 Kčs/. regulátory aj uzávery sú vlastené odberateľom a plynovody po dedinách vybudované v akcii Z.Všetky plynovody vybudované najneskôr za éry Duckkého.Ešte aj reverz na ukrajinu bol postavený za komunizmu . jedine čo sa spravilo je reverz , t,j otočil sa tok plynu.
19. 1. 2017   a
presne tak, ale toto su reci, CHCEME ZVEREJNENIE VSETKYCH FAKTUR, my si to sami skontrolujeme, ake naklady vytvorili a tvoria tuto cenu !
18. 1. 2017   lubo
No podla mna distribučky pri požiadavke na zvýšenie cien fixnej zložky klamú nemôže byť medziročné zvýšenie nákladov 110 % Neobstoji ani argument, že trojfázový istič je 3 x jednofázový lebo zažažiťeľnost napr jednej fázy je
240V x 25A = 6000W ale zaťažiťeľnosť trojfázového vedenia j
400V x 25A = 10000W to je len 1,63 krát a nie 3x .
Čiže argumentácia že 3x je len odrb !!!!!
Okrem toho v celom vyspelom svete sa používajú trojfázové súčtové elektromery , len u nás a v česku sa anachronicky presadzujú elektromery 3 x 1fáza , robilo to veľké problámy , pri napojovaní solárnych zariadení , ked prevádzkovatelia nevedeli zohnať prístroje 3x1 lebo nie sú bežné
18. 1. 2017   anonym
Najzaujimavejsi fakt je, ze ked sa zvysila neunosne sadzba za moznost odberu v Germanii, alebo v Rakusku, tak stupal pocet domacnosti, aj malych podnikov, ktore sa odpojili.
A boli to tisice.
Problem je, ze oni maju vec, ktoru u nas nemame a to je "cervena nafta" alias vykurovaci lahky olej.
Okrem toho, ze sa snim da kurit, moze sa snim napriklad vyrabat elektrina, pomocou agregatov naftovych. Naftovy agregat z PL aj z dialkovym ovladacom a dovozom stoji okolo 1000 eur. Probelm u nas je palivo. Nafta motorova je prilis draha na podobne pociny, pre rodinne domy a podobne.
www.elektrocent...
Ja pouzivam v pripade ze nemam dost elektriny zo slnka a vetra, v zime EC na PB.
Nevychadzalo to ani drahsie, ani lacnejsie, ako pripojka a tarifa pre nebytove pripojenie.
Dnes, ak tarifa a rezervovany vykon pojde hore, tak pri optimalnej spotrebe a bateriach, ktore inak doplna solar a veternik, je ta EC lacnejsia, ako by som mal blbu 1f pripojku 16A na rekreacny objekt.
19. 1. 2017   lubo
Aká je spotreba PB na kW?
19. 1. 2017   a
poprosim Ta, skutocne tu skus napisat viac, lebo taketo info z reálneho zivota je na nezaplatenie.
alebo tu daj link, hlavne sa prosim zameraj na ekonomicku stranku, dakujem
1/1