Názory čitateľov


Názory k článku:
Oxfam: 8 najbohatších vlastní toho viac, ako 50 % najchudobnejších ľudí sveta

17. 1. 2017   Blind Man
Kde na tieto dristy chodíte. Uveďte koľko má v truhliciach Lord Jacobs a títo budu vedľa neho ako obyčajní žobráci.
17. 1. 2017   kam
Kolom dokola, to iste. Kapitalizmus len tak zo dna na den neskonci, drvivej vacsine vyhovuje. Aj my ho chceme od 89eho... Ked nie, mozeme sa slobodne prestahovat do Ciny. Trend, chcem byt bohaty, je medzi ludmi zakorenovany od prvotnopospolnej spolocnosti, alebo odkedy sa definujeme ako homo sapiens. Potrva dalsich par tisicroci pokym sa nieco zmeni a aj to je nepravdepodobne... Pravdepodobnejsie je ze ludia budu mat akurat viac vymyte mozgy a budu uceni tolerovat to co je, presne ako teraz. Aj ine zivocisne druhy na planete ziju tak isto, napriklad sa pozrite na mravenisko. To, co tento model pokazilo medzi homo sapiens bol vynalez penazi a poziciek. Ak niekto v buducnosti vynajde stroj casu bude potrebne sa v case vratit a zlikvidovat toho co vymyslel peniaze. Akurat tie vylety do minulosti za tymto ucelom bude treba asi pravidelne, inak sa to bude este dlho kurv... teda kazit.
17. 1. 2017   Szekeres
tvoja poznamka - Ked nie, mozeme sa slobodne prestahovat do Ciny. ...svedci o tom, ze si hlupak
16. 1. 2017   Lolo
Je to vidno aj v Slovakistane, niektory ludia ktory "zbohatli" napriklad na vratkach DPH, sa vozia v aute, ktore stoji viac, ako obecny rozpocet vatsej obce, alebo mensieho mesta.
Ale je im ten majetok na houby, lebo ziju v krajine, kde vladne kleptokracia, a zije chudoba, ktora im to nepraje.
NA zivot inde, niekde v rajoch, maju prilis malo, tak musia ruka v ruke, stale okradat chudakov, takze su vlastne chudobny zlodeji.
Keby na miesto toho, svoju snahu preniesli do podnikania, bol by aj Slovaksitan, ako vychodna kolonia EU, mozno nie bohatsi, ale kazdopadne krajsi. Trend dnesnej doby, to vsak nejak neumoznuje.
16. 1. 2017   G.S.
Problém s týmito údajmi je ten, že podľa mňa je tá priepasť ešte oveľa väčšia. To, čo sa zverejňuje ako rebríček najbohatších, v skutočnosti zahŕňa len tých boháčov, ktorí neprotestovali proti zverejneniu v týchto rebríčkoch. Tí skutočne najbohatší nikdy nedovolia zverejniť(alebo aj len zistiť) ich reálny majetok.
16. 1. 2017   simon
akurát, že ak by bol majetok prenosný, tak by zistili, že to čo vlastnnia najchudobnejší by bolo najbohatším nanič, pretože ak by nemali najchudobnejší kde bývať, problém majú aj bohatí. Existije nejaká spätná väzba, na ktoruú sa malokedy poukazuje, iba ssa vysekne nejak prierez a ten sa prezentuje ako status quo.
1/1