Názory čitateľov


Názory k článku:
Domácnosti budú pri plyne rozdelené do nových taríf

11. 1. 2017   painkiller
Spravili to jedine kvôli zvýšeniu ziskov distribútorom a to tým, že stále platby za plynomer stúpli.
Hlavne že nám nezabudnú pripomenúť, že plyn zlacnel. V konečnom účtovaní však napriek lacnejšiemu plynu mnohým zdražel. Hovoria vždy len tú časť pravdy, ktorá sa im hodí, nikdy však nie celú. Za to by ich mali novinári pranierovať. Ale vlastne nemajú ktorí, keď tých viac zaujímajú aférky drogových pajácov a kadejaké úchylné komunity.
10. 1. 2017   vlad
plyn stojí na burze cca 0,085€ za 1m3
Preprava cca 21€ za 1000km a 1000m3 t.j. z ruska cca 0,04€ na 1m3 spolu cca 0,13€ .
Ak sa mýlim opravte ma.
Kolko platíme SPP za 1m3??
10. 1. 2017   koks
suto doslova kurvy ataku bandu treba strielat odpasu uz si to uvedomne ze nas obycajnych robotnikov nas maju v pici
10. 1. 2017   Venco
Plné huby rečí o zlacnení...pozrite si stále masačné platby. Stúpli o polovicu, a sdzba za plyn tým že som prešiel z D3 do D2 tiež. TAK AKÁ ÚSPORA???
A u elektriny je to rovnaké
10. 1. 2017   Lolo
Pride mi to ako zly vtip, aj ked ja mam plyn len v podobe LPG.
By ma velmi zaujimalo, ako by ma mohli tarifikovat, keby som sa rozhodol odoberat CNG v tlakovych flasiach, podla nejakej tarify? Aj z priplatkom za stlacenie ??
Ako ku tomu pridem, ked si kupujem plyn v 30kg flasiach, usetrim jedine vtedy, ked si ich natlacim niekde, kde ma nevidia, na LPG pumpe. Potom mam plyn o 63% lacnejsi, ako ked si vymenim flasu uz naplnenu. Najdrahsi je probugas. Preco v slovakistane nieje mozne kupit lahky vykurovaci olej, alias cervenu naftu? Ako zlacnenu surovinu na vykurovanie, alebo preco nieje mozne kupit normalne mazut, ako vykurovaci odpad z vyroby paliv a monopol na spalovanie, ma len Slovnaft?
Cim sme sa previnili ako obcania v tomto vychodoeuropskom kocurkove, ze si nemozeme slobodne vybrat okrem plynu, elektriny a velmi problematickeho a neekologickeho hnedeho, siroveho uhlia, nejaky dalsi fosilny zdroj paliva?
V takom ekologickom Rakusku, nieje vsade v obciach plynofikacia a kuria bezne lahkym, alebo tazkym olejom, podla typu technologie.
Drevo vyvazame a je ho v lesoch stale menej.
10. 1. 2017   koklesgogo
Kvôli zjednodušeniu nám nestačila D-1 až D-3 ale po novom D-1 až D-8 uplne genialne...
10. 1. 2017   Blind Man
Kvôli komu sa toto všetko robí? Aby menej platili odberatelia, alebo aby mal väčšie zisky dodávateľa? Vychádzam z toho čo robí Drucker pre pacienta. Zhola nič a ešte si za mnohé priplatí, lebo treba vraj zaplatiť profesionálov. Takže?
1/1