Názory čitateľov


Názory k článku:
V Amerike tiká časovaná bomba: Nebude na dôchodky, verejná služba skolabuje, ľudia pôjdu masovo do ulíc

7. 12. 2016   David
Nechapem na co tu vyvolavaju dalsiu krizu zbytocnym tliachanim... Nech si v tichosti tlacia nove peniaze a nech dochodky vyplacaju z nich... ako to vzdy aj doteraz bolo. Svet nepotrebuje dalsie umele krizy. Tym ze staty vytrubuju, ze tlacia peniaze sa este hodnota tych penazi viac znizi ako keby drzali pysky a robili to potajme. Navyse to, ze mnozstvo ludi nema peniaze ziadne a ziju na hranici chudoby znamena, ze penazi v obehu je malo. Mali by sa stale tlacit nove a nove a zvysovat minimalna mzda a inflaciu by znasali len supermiliardari. Beznemu cloveku ktory vlastni niekolko desiatok tisic dolarov je uplne jedno ci sa jeho uspory prepadnu o par percent ak aktualna zivotna uroven ide hore.
7. 12. 2016   Szekeres
ty reprezentujes zlo
12. 12. 2016   jubille
Tak ako povedal Trump ,deportovat 14 mil.iilegalov z usa a bude pokoj ,a aj peniaze na dochodky.14mil.ille galov vyuziva soc.system, dotuju im skoly pre decka aj stravu maju zdarma ,na byvanie dostanu peniaze ,tak sa im zije na ukor americanov.
Tak isto dopadne i europa z miliona migrantov je zamestnanych len 2/5 % a zbytok dostane podporu.neni sa comu divit ,ze nezostane na dochodky.
6. 12. 2016   slai10@centrum.sk
Všetci robia BU BU BU. Nič nebude! Všetko pôjde ďalej tak ako to aj ide. Politici a ich mecenáši niesú hlúpy. A keď pôjde naozaj do tvrdého, tak natlačia ešte viac peňazí, urobia niektoré nepopulárne opatrenia. Všetko urobia pozvoľna, nie naraz, tak aby to takmer každý zniesol. Čo čakáte, že sa preženie cez aglomerácie ako Paris, New York, Los Angeles, Moskva, Tokio, nejaký front? Že budú vodcov krajín vešať za gule do prievanu? Že sa všetok dlh vymaže a všetci pôjdu on nuly - nový štart? Že sa zdemolujú - zničia miliardové dveloperské projekty? Tak budte v realite - dlh je zisk niekoho. A ten dlh sa bude platiť! A tam sa rozvárajú nožnice - veriteľ verzus dlžník. Tu nastáva tá nerovnosť. Nič nebude - pre niektorých bude horšie, pre niektorých lepšie. Tak ako vždy. Jedna skupina sa musí mať dobre na úkor tej druhej skupiny. Netvrdím, že je perfektná doba, že funguje zdravotníctvo, súdy, drobné podnikanie, najrôznejšie problémy ľudí... Taký ale bude život aj ďalej.
Ale tvrdím, že sa ľudia majú dobre. Jediný problém, na ktorý nadväzujú všetky ostatné problémy je ten, že ľudia prejedli - spotrebovali budúce HDP, budúcu spotrebu, nabrali úvery, pôžičky, to čo malo byť kúpené, spotrebované v budúcich rokoch, minuli teraz a zostali im už iba splátky na ďaľších krásnych 10 -20 -30 rokov.
5. 12. 2016   fero
tlačiť zelené papieriky sa nedá tlačiť do nekonečna
5. 12. 2016   Lolo
To je jednoduche, v podstate je to o tom, kto tym dochodcom vysvetli, ze su nadbytocnz, menejcenny a ich odvody sa prezrali, prezbrojili, preinvestovali a prehrali v kasine Wallstreet.
U nas almuzna na dochodky, je vysvetlovana zvysovanim zivotnej urovne, rastom HDP, vystavbou dilanic, developkarskych projektov, alebo pripadne Uverovym otroctvom. Co sa nehodi, to sa zvali na imigraciu a nutne ine zlo, alebo na byvale ZSSR.
Ak niekto skape od "dochodku", nejake vysvetlenie sa vzdy najde prijatelne, aby sa nesirila panika..
5. 12. 2016   anonym
Rovnaká bomba tiká v EU. Nemecko nebude mať na dôchodky. Naši obľúbený politici minuli dôchodkové fondy Slovenskej republiky. Verejná služba už kolabuje nepretržite 25 rokov. Ľudia nepôjdu masovo do ulíc, pretože sú umelo držaný v strachu o svoju budúcnosť.
5. 12. 2016   MV
Obvykle sa predávajú bezcenné vládne dlhopisy, kým príde na boj v uliciach.
5. 12. 2016   nils
Už sa teším na nové Occupy Wall Street. Dúfam, že tentokrát sa nenechajú zatvárať a mlátiť a ukážu vykorisťovateľom, že aj oni majú drápy
5. 12. 2016   URBAN
nech vymyslia kvantitatívne dôchodkovanie a nech si natlačia doláre , už v tom majú prax , ked mohli zachraňovať banky tak prečo nie občanov.
5. 12. 2016   xnd
Ľudia v Čile protestujú za zrušenie 2. dôchodkového piliera. bit.do/cSYNW...
1/2staršie