Názory čitateľov


Názory k článku:
Vianoce ako oslava konzumu: Najlepšie darčeky sú zážitky, nie materiálne veci

19. 12. 2016   marco
toto by mali zakázať. už sa to zvrháva: https://www.financn ahitparada.sk/rady/ne mate-na-darceky-nevad i-nasa-vianocna-pozic ka-to-vyriesi
19. 12. 2016   Monroe
Začať zmenu treba naozaj už u detí, výchovou.Nejako sme hnaní do tých vianočných nákupov, veľmi skoro odvšadiaľ znejú vianočné melódie, veľmi skoro sa ponúka vianočný tovar, a ...Vianoce strácajú svoje čaro.My sme si stromček zdobili vždy až na Štedrý deň doobeda.. a bolo to fajn.Celý deň sme mali čo robiť.A to potešenie stálo zato.Nie som zástancom ani výletov "do tepla".Sama som zažila vo februári krásny pobyt na Floride, u nás bola zima, tam veľmi teplo, no a samozrejme môj organizmus toto nezvládol.Myslím si, že naozaj máme aj tu u nás veľa krásnych miest na vychádzky, iba sa nevyhovárajme,ako sa to n e d á ! Prosto sa nám iba nechce, a s tými darčekmi je to iba o tom, kto cez koho! Ale takto nás to veru naši rodičia neučili, a iba toho by sme sa mali držať! Vianoce predsa nie sú o daroch!
19. 12. 2016   MV
Celkom náhodou som zachytil predvianočný šot v ktorom si malé dievčatko pýtalo od Ježiška bicykel, mobil a notebook,ale čo by povedala malá konzumentka, keby dostala napríklad vlastnoručne vyrezanú drevenú hračku? Čo by jej povedali rovestníci?? Tam je niekde šifra, ktorú treba dekódovať a nezabudnúť, že materializmus je v pravom význame tohoto slova niečo úplne iné nesúvisiace s konzumnou pahltnosťou s ktorou sa zamieňa napokon aj synonymum Vianoce sú tiež čosi iné.
19. 12. 2016   ?
Jeden z mala clankov, ktore maju skutocne o com povedat. Pekne zhrnute a na zaver este aj s otazkou, co stoji za uvahu. Moja otazka je este ale taka, ze kedy sa toto cele skonci? Fakt je ten, ze je len hrstka ludi, co nepodporuje konzum a terajsi monetarny system formou masivneho konzumu. Zial je to o ludoch a musia si sami uvedomit, ze co je skutocna hodnota. Takto to bude smerovat len k sebazahube. Je to len otazka casu kedy nastanu radikalnejsie zmeny.
19. 12. 2016   Lolo
Najlepsi darcek, pre Slovakistanskeho dochodcu, bude zazitok, ked dostane tolko penazi, kolko si naozaj zasluzi.
Ma to ale dva haciky. Pokial dostane tolko, kolko usetril a odviedol realne statu, bez valorizacie, tak umre okamzite, az to zisti.
Pokial by malo byt prihliadnute na vsetky kompenzacie, vdaka devalvaciam, privatizacii, inflacii, musel by dostavat pracujuci v Slovakistane viac, ako Grecky dochodca dnes.
Nie ale tolko, kolko Rakusky.
Najvatsi zazitok je ale uvedomenie si skutocnosti, ze histria snami vydrbkala tolkokrat, ze je zbytocne sa nafukovat, staci najst len triedneho nepriatela a elminovat ho.
To by bol zazitkovy dar, vidiet sa hupat na spagatoch, vinnikov pogromu. Uplne by mi stacili aj v TV, alebo na youtube zabery vykonania popravy, ako boli natocene z Causeskom.
https://www.you tube.com/watch?v=DD-X NTVgDW0
To by boli krasne vianoce, ja si ten 25 december pamatam a dufam, ze aj nam daju nejake revolucne hnutia, podobne prijemne rozptylenie.
Potom by mi nechybali ani tie peniaze.
1/1