Názory čitateľov


Názory k článku:
Likvidáciou kapitalizmu k zničeniu civilizácie

4. 12. 2016   mako 1973
Dobrý deň!Socializmus som zažil malo:mlieko za 2 Kčs,chlieb za 6 Kčs,1l nafty za 2 Kčs,1l benzínu za 4 Kčs...Keď som nastupil do prace zarobil som 6500 Kčs,byt stal 150 000 Kčs,druťstevný 30 000 Kčs a ja som si kupil byt v roku 2008 za 31 000€ na hypotéku na 17 rokov!Môj ročník 1973 je narodených 153 000 detí-Husákova generácia pri televízii...
12. 12. 2016   Macko POO
Dobry den. To vážne chceš povedať že nastupny plat bol 6500Kčs? aka to bola robota? ŠTB?? Ja som ako ing. nastupil za 1900Kčs a dve male deti na krku...
12. 12. 2016   Szekeres
vaecsina tvojich udajov su klamstva
3. 12. 2016   ainemunys
Takže :
... ak sa zlikviduje kapitalizmus bude to znamenať :
zmizne duchovno, kultúra, vzdelanosť, materiálne hodnoty, kultivovanosť. Zmizne dosiahnutý stupeň dokonalosti, kultúry bývania, správania a správania sa ???
Vrátime sa na stromy a budeme vydávať "opičie zvuky" ???
A bude dosť vhodných stromov ? Ihličnany sú nevhodné !!! Snáď pred tou likvidáciou kapitalizmu by sme mali vypestovať dostatok vhodných stromov, lebo jaskýň je skutočne málo a aj u jaskynných ľudí musíme hovoriť o určitom stupni duchovných a spoločenských hodnôt
5. 12. 2016   666
Používate slová akoby ste boli zhypnotizovaný! Kapitalizmus nemá žiadneho hodnoty ani duchovno! Jednoduché preteky za peniazmi!
3. 12. 2016   anonym
bol tu kapitalizmus prečo bol z likvidovaný bol tu komunizmus z nova je tu kapitalizmus tak prečo sedemdesiat percent obyvatľlstva je nespokojných kde je chyba nechceme kapitalizmus nechceme komunizmus. komunizmus že bol z ničený aký rozdiel je medzi kapitalizmom a komunizmom nesporne obrovský komunisti i keď sa báli o svoju moc a zatvárali oponentov vedeli sociaľnou politikov zabezpečiť istoty pracujúcich ich rozmnožovanie s čoho vyplýva po 48 roku tu bol obrovský rozmach čo za kapitalistického systému bi nebolo ako je známe sme kolonia otroci ľahká pracovná sila čo nedokázal H. dokázali z radcovia národa platený otrokári západu čo vie celý svet preto sa sem migranti nehrnú a chcú tie isté platy aké majú otrokári preto slovakistan bi sa mal premiestniť na západ aby mal istoty a krajina nech si rozoberú okolité krajiny však už i tak tu pracuje obrovské množstvo cudzincov ktorý nám berú prácu a pracujú za nízku mzdu teda slovák je týmto spôsobom úpne likvidovaný je na vymretie čo z mení tento stav isto nie sľuby ako do teraz doterajší vládcovia z penzistov urobili žobrákov a spracujúcich otrokov preto treba ich okamžite dať dole a nastoliť systém rovnosti v prípade keď to nepríde prídu nepokoje no n=
3. 12. 2016   Lolo
Problem je, a to plati najma pre teba, drahy Frantisek z BA, ze to, cosa nazyva dnes kapitalizmom, nieje kapitalizmus a rovnako ako komunisti nikdy nevybudovali ani socializmus a uz vobec nie komunizmus.
Je to podobne, dnes nazyvat kapitalizmus kapitalizmom, ako nazyvat fasizmus komunizmom, alebo zamienat nacizmus a nacistov z fasistami. Pripadne budhizmus zamienat z hinduizmom, alebo islam zamienat z krastansvom.
Ono je to vlastne uplne jedno, ako co nazyvame, alebo kto sa cim pomenuje, alebo v koho mene kona a predstavuje sa pod pseudonymom, ktory ma vytvarat dojem budovania niecoho ineho.
Dolezite je si uvedomit, ze najtvrdsi kapitalizmus, dnes v globalnom svete, riadia komunisti, vid Cina a najtvrdsi demokrati a liberalny kapitalisti v USA, robia centralne riadene planovite hospodarstvo a v podstate vytvorili socialny kapitalizmus, ktory kapitalizuje zisk a koncentruje kapital v uzkom kruhu vyvolenych a straty, naklady a ekologicke dopady, socializuje medzi siroke masy vlastneho obyvatelstva a ostatny svet.
Je to vidno aj na priklade D. Trumpa, ktory ako podnikatel a tvrdy kapitalista, vstupil do politiky, na zalade socialne nacionalneho populizmu, ktory vobec nekoresponduje, zo sposobom budovania jeho imperia a jeho vlastneho kapitalu. A neverim, ze by do politiky si siel vykupovat svedomie. Podobne v najvyssom vedeni Cinskej vlady, su prevereny komunisti, nomenklaturne kadre systemu, tvrde jadro komunistov, ktore riadi krajinu, ktora je najtvrdsia kapitalisticka, az industrialno imperialisticka, otrokarsko kapitalisticka krajina.
A nemaju stym problem. Mao Ce Tung, ked sa zacal obracat v hrobe, na zaklade rozhodnuti svojich nastupcov, tak ho pripojili na generator a od vtedy komunisti svojimi rozhodnutiami udrzuju stabilne otacky, aby generoval dostatok elektriny, na namesti nebeskeho kludu.
3. 12. 2016   like
pekne zhrnuté
3. 12. 2016   ulmerk
Problémom pádu socializmu bolo, že k moci sa dostali komunisti, ktorí mali iba stranícke knižky, ale nie presvedčenie. keby sa presvedčení, skutoční komunisti nenechali vytlačiť a riadili spravodlivo a zodpovedne spoločnosť, tak je tu dodnes a možno by to bolo úplne inak, ale je to len v rovine možno, hoci s veľkou pravdepodobnosťou. Tak sa k moci dostali prevracači kabátov, ktorí nám vladnú v prevažnej miere už 27 rokov a zle.
3. 12. 2016   Lolo
Ale drahy Ulmerk, pravych komunistov, ktory boli pred vojnou v kazdej fabrike, alebo v kazdom odborovom hnuti, tak pocas protektoratu a Slovenskeho statu ich nahanalo gestapo a tych, co zdrhli, na zapad bojovali za ine idealy, ty co zdrhli na vychod, sli do gulagu.
Ked sa fronta obratila, tych na vychode, formovali do polovojenskej brigadnej formy cudzincov v cervenej armade a ty co to prezili, ked skoncila vojna, zavreli, alebo sli do lagru kopat uran, aby prilis nerozpravali, ako ich strielali do chrbta, alebo co videli v ZSSR.
Tych co boli na zapade, cakal osud podobny, casto ich z komunizmu vyliecili prve roky vlady byrokratickych komunistov a tiez tazba uranu.
V podstate sme sa stali protektoratom ZSSR.
Povesali aj socialistov a soc. demakov, neboli to ani bolsevici, ani komunisti, ale Stalinisticka reakcna luza, ktora si nasilim a terorom, vydobila moc a v ludoch sirila strach. Po 68, normalizacia, bola len inkubatorom buducich kadrov a platenej opozicie, pripadne chovna stanica disentu, pod kontrolou STB a KGB.
Prevracaci kabatov, si zabezpecili beztrestnost a niektore "ustupky" ktore sa otrokom v Cechoslovakistane museli urobit, aby sa mnozlili, ako pracovna sila a nerezignovali uplne na vsetko, im po 89 zobrali. Aj socialne istoty a ine drobnosti.
Ak mam zhodnotit vyvoj 40 rokov vlady pseudokomunistov a ich politbyra, tak na zaciatku, prvych 10 rokov, to bol len gulag, na tazbu uranu, pre ZSSR, potom sa likvidovali najbadatelnejise nasledky stalinizmu, bigbeat, socializmus z ludskou tvarou, rock&roll, potom 1968, koli strachu pseudokomunistov, ze odvisnu a zhniju v base, vid Gustav Husak, ktory si tam ako komunista nejaky cas uz posedel, pocas vlady "svojich" a potom onen inkubator otrokov, tazkoindustrialna exportna otrocina vo vsetkych odvetviach priemyslu, mnozenie otrokov a nasledne po 85 upadok odbytu a pruser v ZSSR, Gorbacov a rozklad.
Dnes uz mame za sebou dobu 2/3 dlzky vlady komunistov a nic sa nezmenilo, v podstate sa 40 rocny cyklus opakuje v inych farbach. Teraz sice nemame inkubator na otrokov, lebo ich je nadbytok, ale co chvila budeme chovna stanica a dojna krava, pre neoeuropanov.
Na miesto zapadneho protektoratu ZSSR, sme vychodna kolonia EU..
Niektore cervene nosy, z kosakom akladivom, to pomenuvaju takto...
https://forumsk .wordpress.com/2016/0 3/08/ilona-svihlikova -ako-sme-sa-stali-kol oniou/
3. 12. 2016   Member
Hlúposti. Presvedčení komunisti nevedia nič riadiť, vedia iba tlachať.
3. 12. 2016   Lolo
Pomenovanie komunista, alebo slovo oznacujuce osobu, je sprofanovane a ideal komunizmu, nieje znamy v pravom slova zmysle dnes mnohym.
Podobne ako oznacenie fasista, alebo nacista, splyva v jedno a je to velmi rozdielne, ale je to sprofanovane a ideje nacizmu, su zakazane, rovnako ako ich symbolika.
Fasizmus tak nejak tiez, ale nie uplne.
Za to symbol komunizmu, ako kosak a kladivo a ideologia aj strany, povolene su.
Rovnako aj o islame sa dnes vedu siahodlehe debaty a nieje v tom jasno vobec.
Presvedceny komunista, rovnako aj nacista, alebo aj islamista, moze konat dobro, podobne ako aj kapitalista.
Ale moze to byt aj naopak..
tliachat o tom mozeme zatial slobodne.
3. 12. 2016   fero z BA
treba dávať pozor, komunistická svoloč je na vzostupe
3. 12. 2016   koklesgogo
hlad bieda a chudoba to je tvoj ideal,5 000 000 chudobných a 50 000 zbohatlíkov tak sa ti to pači..
3. 12. 2016   anonym
Za komunizmu bolo viac biedy a chudoby ako je dnes.
3. 12. 2016   kladivo na k*k*t*v
To sú výmysly chamtivých nenažratých svíň, aby sa nemuseli hanbiť za ten sáčok múky, ktorým sa snažia dnešným chudákom zalepiť huby.
Ináč na Kube sú také billboardy s krásnym textom: Na Zemi bude dnes 200 miliónov detí spať na ulici - ale ani jedno na Kube :-)
3. 12. 2016   classic chess
Nevedel som, že všetky kubánske deti sú už na Floride.
3. 12. 2016   to je vtip?
Globálny Parazit a jeho kolónie majú 47 miliónov ľudí na potravinových lístkoch. Len bezdomovectvo ich najbohatšieho štátu tam vzrástlo o viac ako 28%. Po celej krajine sú roztrúsené stanové mestá vytvorené s ľudí, ktorí nemajú kde bývať.
3. 12. 2016   anonym
Never všetkému, čo ti niekto nahovorí a choď sa tam pozrieť.
Na Slovensku dostávajú všetci zamestnanci potravinové stravné lístky. Znamená to teda, že sme štátom s najväčším počtom bezdomovcov na svete?
Vieš o tom, že v USA dostávajú v závislosti od štátu potravinové lístky všetci s mesačným príjmom menším ako cca 1700USD?
3. 12. 2016   nikto mi nič nenahovoril :)
Počet ľudí žijúcich v oblastiach chudoby - podľa definície posledného sčítania ľudu ide o oblasť, kde 40% i viac rodín má príjem pod federálne stanovenou hranicou veľkej chudoby - sa v rokoch 2000 - 2016 takmer zdvojnásobil. Ich univerzitný profesori sami priznávajú, že keby sa naozaj "natvrdo" priznala skutočné čísla, počet nezamestnaných by takmer dosiahol cifry z doby Veľkej krízy ...
3. 12. 2016   anonym
ferko si k.o.k.o.t
3. 12. 2016   Ján
Čudujete sa , že imigranti prichádzajú do zemí s hojnosťou , keď oligarchia , mezinárodné korporácie ako aj nadvláda USA
do dnes vyciciava chudobné krajiny bez toho , aby tam zanechali časť vybrakovaného kapitálu ? Druhý okrádač celého sveta aj nás sú burzy a kapitálové korporácie bez toho , aby sa zúčastnili na tvorbe kapitálu . Uveďte len jednu dobrú vlastnosť kapitalizmu . Vykorisťovanie ľudí/detí/ na celom svete je vážny problém . Preto sa znova nečudujme , že nepokojných ľudí pribúda a jedného dňa sa preleje nespokojnosť do otvoreného boja proti bohatým .Nie som zastáncom komunizmu , je potrebné hľadať taký systém aby vyhovoval všetkým .
3. 12. 2016   calle
To je pravda Janko. Na druhej strane keby s tým prestali, za jedno desaťročie by sme tu mali feudalizmus
5. 12. 2016   Kubko
To je len fikcia a strasenie neokapitalistov a neomarxistov.
1/1