Názory čitateľov


Názory k článku:
Bez zdieľania to nepôjde: Prečo je euro neudržateľné

1. 12. 2016   anonym
Osobne som v článku nenašiel dôvod, prečo by voľný pohyb pracovnej sily mal nevyhnutne vyústiť do federalizácie dlhu. Neviem o tom, že by v USA bol zakázaný voľný pohyb medzi štátmi, alebo že by dlhy jednotlivých štátov boli kryté ostatnými štátmi. Existujú len štátne dlhy a federálne dlhy.
24. 11. 2016   fero z BA
ak nastáva migrácia za lepšími podmienkami, tak je to chybou tých krajín, z ktorých obyvateľsvo odchádza.... to je aj prípad SR, krajina ešte veľmi zaplače za toto desaťročie komunistickej vlády
24. 11. 2016   Jaro
Aspon ze ty pises k veci , vsetci sa mame tak ako si to spravime. ze my chodime pracovat k nemcom a nie naopak svedci o niecom.
23. 11. 2016   anonym
euro ideš do obchodu prázdna taška a 15 euro fuč čo bi bolo 450 korún za ktoré bi som mal plné tri tašky teda kam to speje keď jedno eurá sú bezhodnotné
24. 11. 2016   anonym
najsmutnejsie je ze nase bohatstvo statu sprvatiziovali komunusti ,ktory pred 89 boli zastancami sociaizmu a nadavali na kapitalizmus a po 89 obratili kabaty a su zdieratelia vlastneho naroda.
23. 11. 2016   anonym
Môžem celé EURO ....
23. 11. 2016   Blind man
Takže kvôli tomu si zasmradíme Európu kozojebmi?
23. 11. 2016   simon
Trochu úcty k druhým, buď rád že si vyrastal tu a nenesieš si vojnové trauma, ale zjavne nejaké áno. Bez ohľadu na to či súhlasíš s migráciou alebo nie, toto čo píšeš je smutné, nafúkanecké a vlastné také malé ako si aj ty. Sorry musel som to povedať lebo sa ma to nejak dotklo.
24. 11. 2016   majo
mam rad ludi ktory dokazu co rozpravaju....nasta huj si tych traumatizovanych do domu a zdielaj na youtube radost z pomoci, ak ta nedorezu skor
24. 11. 2016   anonym
Komu mame vzdavat uctu? vsetkym tym migrantom-parasitom -zbabelcom?Ktory nechaju napospas svoju krajinu ?Nechaju zbabelo bojovat cudzich vojakov,aby im vybojovali slobodu?Ked ich tak obhajujes ,zober sa a hybaj bojovat tam za nich pre ich slobodu.
Takymto postojom znevazujes obete nasich dedov a otcov,ktory nam vybojovali slobodu od Nemcov a tiez znevazujes obete tych ludi co bojovali proti komunistom.
Bolo by treba vsetkych migrantov vziat na Duklu a ukazat im miesto kde sa bojovalo ,aby si vzali priklad.
23. 11. 2016   Lolo
Problem je v tom, ze "bohate krajiny", potrebuju vela lacnych pracovnych sil, ktore nieje mozne saturovat trvale v koloniach, ak existuje nieco ako otvorene hranice a volny pohyb kapitalu.
Napriklad Germania, potrebuje na jedneho germanca, asi 4 pracovne miesta slovakistancov, aby udrzal zivotnu uroven germanca. Na jedneho hnedoeuropana im staci aj asi 2,5 pracovnej sily slovakistanca, ale kde potom ma slovakistanec, dosiahnut na svoju minimalku, ak mu ju pozeru neoeuropania a nic nevytvoria, na miesto germanca, ktory aspon zamestna...
1/1