Názory čitateľov


Názory k článku:
Kupónová privatizácia zabránila rozkradnutiu podnikov

24. 10. 2016   EUROBORDEL
A STBAK ADMIN V PLNEJ POHOTOVOSTI...RUSI PRISPEVKY KTORE MU ZJAVNE NIE SU PO VOLI! TO ZE BANDITI SKORUMPOVNAI ROZKRADLI VDAKA PRIVATIZACIE CELE NARDNE HOSPODARSTVO MU ZJAVNE NEPREKAZA. VDAKA PODVODU TISICROCIA MAJU DNES OLIGARCHOVIA V PODOBE DLHEHO BYSTROZRAKEHO SIROKEHO POROVITEHO BABISOVEHO BASTRNAKOVEHO A DALSIM UZULPATOROM PLNE NKRADNUTE VRECKA A ZJAVNE IM ESTE NIE JE DOST! A TAK RABUJU DALEJ NA BEZRUCOVEJ NA KOLIBE A KTOVIE KDE ESTE--TAKZE ADMO NEZABUDNI TO ZNOVU VYMAZAT
24. 10. 2016   MV
Pred prvou vlnou kupónky sa zdôrazňovala diverzifikácia bodov ako investičná stratégia a ani slovo o rizikách. Napokon padlo presné strojárenstvo, potravinárstvo a aj drevospracujúci priemysel, projekčné organizácie, rôzne poľnohospodárske nákupné organizácie. Funkčné podniky sa rozdelili na malé celky a niektoré torzá pôvodných firiem nevedelo vysporiadať ani desať likvidátorov, ale boli stále evidované v depozitári. časť sa predala v RMS systéme. Fondy mizli do stratena. Vyzeralo to akoby ani práca už nebola potrebná a právny rámec už vôbec.
23. 10. 2016   Keep
Podniky boli rozkradnuté pod Miklošovou kontrolou. Kupónová privatizácia bol ďalší veľký podvod na občanov. Nech sa ním ukrajinci vysporiadajú po ukrajinsky.
23. 10. 2016   Katka
Vystihol si to presne.
23. 10. 2016   Lolo
Je velmi naivne sa stotoznovat z Niktosom, ktory participoval na systeme, ktory zlikvidoval podniky v celom rozsahu, ako industrializovany bol Slovakistan.
Probelmom bolo, ze do privatizacie sa nahrnula mafia z ktorej vzisli vsetky politicko- oligarchicke spicky, ktore nam vladli a vladnu dodnes, po roku 1989. Jedna cast sa regrutovala z kriminalnikov a nasilnikov, druha sa regrutovala z byvalych policajtov, STBakov, komunistov, vexlakov alebo ich deti.
Kto zacitil prilezitost, siel tvrdo za svojim cielom. V konkurencnom prostredi malokto uspel a nasledovalo tunelovanie. Ked sa zdroje minuli, alebo zacali sa minat, padol aj Boxerista. Potom sa kradlo uz v intenciach kleptokracie, ktora vyisla zo zakladov chaosu, ktory sposobila privatizacia, ako celok, aj ta kuponova.
dobre je to zdokumentovane tu..
www.csfd.cz/fil...
23. 10. 2016   Jozef
Mikloš netrep, sám dobre vieš, že Slovenské podniky boli aj tak rozkradnuté a aj tak mala z toho osoh úzka skupina vyvolených. Neznášam, ak niekto obhajuje blbosť, keď obhajuje niečo, čomu ani sám neverí.
23. 10. 2016   Blind man
Baranina, že to trieska s dvermi stodoly ako hurikán!
23. 10. 2016   stop-ttip. org
zahranicnym investorom by som nedal nic, vsetko by sa rozdelilo len medzi fyzicke osoby, obcanov, a vedenie by sa zodpovedalo im, ich akcionarom. zahranicni "investori" kupili podniky za drobne a zatvorili ich aby mohli dovazat svoje svintsvo sem. odvtedy su parky bez masa, sunky s vodou a jogurty so skrobom namiesto smotany....atd. boli by sme sebestacni, ako sme aj boli vtedy. a keby sem chceli prist, nech sa paci, zamestnajte tunajsich(ciastocne dnes Malta), dodavatelia z tunajsich, atd. keby to nechceli, nevadi, nikto by ich nepotreboval, lebo by robili v existujucich podnikoch. zrusili sme zabehnute obrovske trhy ako cina, rusko, aby tam po nas mohli dovazat vyrobky zo zapadu, ved fuj s komunistami my nebudeme obchodovat, nech to urobi zapad... robili sa obrovske chyby a vedome podvody. ak by boli spravni ludia na spravnych miestach, mohli sme sa dnes mat lepsie...
23. 10. 2016   ulmerk
Súhlasím. A Havel, ten šmatlavý luhár, nech ho zem gniavy ako sa dá, nech nemá jeho duša pokoja.
30. 10. 2016   fero z BA
a všetci by po večeroch veselo spievali internacionálu -- boh nás ochraňuj pred takými ako si ty
23. 10. 2016   Milano
Všetko bolo dobré,zachránili podniky, len ľudí, ktorí dali do toho svoje peniaze jednoducho okradli. Ak by sme aj mali zákon o ochrane minoritných akcionárov, situácia by bola rovnaká? Špina hnusná, že ho pri tom tá papuľa nebolí!!! Zákony si schválili sami pre seba a pre svojich kumpánov, ľudí balamútili, ako budú dostávať dividendy, akí budú bohatí, lebo ceny akcií budú rásť a čo sa stalo? Rozkradli hodnoty za miliardy a nič sa im nestalo a obyčajní ľudia - (nie tí sprostí šašovia, čo sedia v parlamente) - sa mohli len na to pozerať a škrípať zubami. A miesto cenných papierov sme mali zrazu bezcenné a miliardárov, ktorí sa tak akurát mohli uškŕňať ako nás okradli.Koľko bolo na začiatku kup. privatizácie podnikov? A koľko ich je dnes, desatina? Na zlodejinu vymysleli nové slovo - tunelovanie - a on bude tvrdiť, že sa podniky nerozkradli? Všetkých by mali pozatvárať a ak nie,hodiť do Dunaja!
23. 10. 2016   working class hero
a este im daroval nizku dan z majetku, nizku firemnu dan, zrusil dan z dedicstva, zrusil z dividend, odpocty DPH na luxus..
23. 10. 2016   Katka
Ďakujem, že si to povedal aj za mňa.
23. 10. 2016   working class hero
najvacsi "odbornik" na kradnutie a skorumpovane rozdavanie obcanmi vytvorenych aktiv Miklos (ktory sam nic nikdy nevytvoril) opat perli...nakoniec hlupakov presvedci, ze kuponka vlastne ani nebola megazlodejina a urobil by to opat
1/1