Názory čitateľov


Názory k článku:
Ráno už na účte mať nič nemusíte, vaše peniaze vám v podstate nepatria

26. 10. 2016   pe3cek
slovenský preklad článku nejakého anglána, čo chodieva do Talianska... Absolútne nekompetentný, zavádzajúci a preto škodiaci. K názorom na výplatu vkladov: štát neručí za nieč, banky platia príspevky do Fondu ochrany vkladov, ak je tam málo, FOV si berie úver. Patria mu tak "vklady" ako aj "úvery" z krachnutej banky, takže to rieši po vlastnej linke. Nešírte paniku pls.!!!
3. 2. 2017   anonym
371/2014 §33 odstavec a,b,e,f a i
Vo FOV je 180 milionov eur v banke je viac ako 30 miliard eur takze kryje tak 0,8% vkldadov ktore maju ludia na slovensku v bankach. Pozri si aktualizovany FOV a zdesis sa za akych podmienok ti vyplatia peniaze v konecnom dosledku pri najhorsom scenari bez ohladu nato kolko penazi v banke kto ma Vam musia vyplatit maximalne 2400 eur.
Keby s tymto mal niekto problem, alebo si myslel ze sirim lži.
Bohuš Vojčík
Sladkovičova 34
083 01, Sabinov
pre pripadne trestne oznamenia .-)
23. 7. 2017   anonym
ten článok je pravdivý. žiadny hoax. Asi sa nezaujímaš o svetový finančný systém a monetárnu politiku bánk lebo inak by si tento článok nepovažoval za zavádzajúci.
20. 10. 2016   Milano
Ráno už na účte mať nič nemusíte, vaše peniaze vám v podstate nepatria - Nie je to náhodou šírenie poplašnej správy? Sme na úrovni Cypru? Tam obyčajní ľudia dlhé hodiny stáli v radoch, ale peniaze dostali. O milióny prišli mafiáni, finanční žraloci a Rusi. Tí tam ukladali peniaze kvôli tomu, aby sa vyhli plateniu daní a je ich tam dosť aj dnes, aj zo Slovenska. Máme ich ešte ľutovať?
20. 10. 2016   xnd
Vysvetlím vám to jednoducho. Keby jedného dňa skrachovali všetky banky, štát by vrátil všetky vklady. Ak by aj na to nemal, tak by si požičal. Zároveň by sa štát stal majiteľom všetkých poskytnutých úverov (ich objem je len o trochu menší ako objem všetkých vkladov). Inkasoval by splátky tých úverov a z toho by splácal svoju pôžičku na prvotné vyplatenie vkladov. Nikto by o nič neprišiel.
20. 10. 2016   saxo
Vôbec nemas ani potuchy o čom hovoríš a hlavne s čím máš do činenia. Politická elita reprezentujúca štát má také nástroje o ktorých sa ti teraz ani nesníva. Aké, opýtaj sa svojho dedka na jeho spomienky ohľadom "menovej reformy", teda generácie ktorá si svoju životnú skúsenosť odnáša do hrobu. Pokús si na youtube pozrieť súdruha Zápotockého alebo pána Nixona.
20. 10. 2016   xnd
Zver sa do rúk odborníka ak máš neustálu potrebu niekoho poučovať. https://www.google. sk/search?client=ubun tu&channel=fs&q=saxo+ site%3Aopeniazoch.zoz nam.sk&ie=utf-8&oe=ut f-8&gfe_rd=cr&ei=vdMI WPPPAszV8ge7xIuoDw#q= saxo+-bank+site:openi azoch.zoznam.sk&chann el=fs&start=10
Vieš asi ako mňa môžeš poučovať o menovej reforme. Ak máš navyše paranoju z bankových účtov, choď k odborníkovi o to skôr. V niektorých príspevkoch si protirečíš. A čo je najhoršie, v jednom príspevku (openiazoch.zozn... odporúčaš kupovať fyzické zlato a ešte k tomu kúpiť jeden úplne stupídny nástroj, ktorým sa vraj dá overiť pravosť mincí. (Úplný nezmysel.) A dokonca tvrdíš, že sa tým dá overiť rýdzosť kovu, čo netvrdí ani ten podvodník, čo si založil biznis na predaji tej chujoviny totálnym hlupákom. Rýdzosť sa dá overiť len chemickým rozborom. Navyše, ak niekto od teba kúpi zlato, tak prinajlepšom za cenu o 10% nižšiu, ako je predajná cena v danom momente. Takže odporúčaš "investíciu", ktorá okamžite predstavuje stratu 10% . Graf zlata (openiazoch.zozn... Už sa tu, prosím ťa neozývaj a daj sa liečiť.
20. 10. 2016   Szekeres
Cit.:..niekto od teba kúpi zlato, tak prinajlepšom za cenu o 10% nižšiu, ako je predajná cena v danom momente...endCit. Muozes vysvetlit, preco si myslis, ze by to takto fungovalo? Komodita nie je cerstvo vyrobene auto..
20. 10. 2016   xnd
Veľmi jednoducho: ŽIADNA MINCOVŇA NEVYKUPUJE ZLATO OD OBČANOV. Iba im ho predáva. Keď teraz kúpiš zlato, to už je čisto tvoj problém, či ho vôbec niekto od teba kúpi. Niektorí to skúšajú na Bazoši. Cenový spread existuje aj pri "papierovom" zlate. Tam je okolo 0,1%.
20. 10. 2016   Szekeres
ale neodpovedal si mi. Ani vo sne by ma nenapadlo predavat koc naspaet mincovni. Ale, preco by nahodny zaujemca, jedno ci cez bazos, nekupil za aktualnu cenu, ak by bola samozrejme priazniva. Jeden argument ma napadol: naklady na overenie pravosti..a asi nie su zanedbatelne. Iny duovod ma nenapada.
20. 10. 2016   xnd
Ten cenový spread sa mení. Keď praskla bublina, tak bol až niekde na úrovni 10%. Teraz môže byť trochu menší. Problém je v tom, že celý ten trh funguje len vďaka naivite tých ľudí, ktorí to kúpia od hocikoho. Ja by som to od teba nekúpil ani za 5O% predajnej ceny. To, či to nie je pozlátený tungsten, sa dá zistiť ultrazvukom. Ale rýdzosť sa dá overiť jedine chemickým rozborom. To je strašne drahé. Takže celý ten trh funguje bez overovania. Lenže ty nerozumieš ani tomu, čo je cenový spread. Ten existuje pri každej investícii. Akciu keby si teraz kúpil, tak ju predáš za 99,9% ceny. Ale aj tam môže vyskočiť spread na 10%, keby nastal výpredaj. Závisí od likvidity.
21. 10. 2016   Szekeres
ja nerozumiem co je cenovy spread???..koncim s tebou diskusiu
2. 11. 2016   anonym
si idiot, čo vie o numizmatike velke hovno, tak tu neprep 3,14coviny.
O každej zlatej minci sa daju dohľadať jej presne rozmery a hmotnosť. Uvádza ich vždy mincovňa ktorá ju vyrazila. Pri predaji/kupe stačí len mincu zmerať a zvažiť. Ziadne chemicke analyzi robiť netreba. Zlato je kov s najvačšou hustotou a rozmer + vaha sa neda odrbať. Bud by nesedelo jedno alebo druhe.
20. 10. 2016   Szekeres
ale, zaujala ma ina tvoja poznamka. Chces mi povedat, ze mam sancu kupit kov priamo od zlievarne (mincovna ma nezaujima)? Napr Argor Heraeus mi preda priamo???
20. 10. 2016   xnd
Aký je rozdiel medzi mincovňou a zlievarňou. Muenze Oesterreich AG, Viedeň má normálne otváracie hodiny. Platí sa v hotovosti.
21. 10. 2016   goldman
s papierovým zlatom si môžeš vieš čo :) s prepáčením vytrieť zadok
23. 7. 2017   anonym
papierového zlata sa dá kúpiť 100 krát viac ako ho v skutočnosti je. Iba pár zasvetených vie koľko ho je v skutočnosti. tí čo prídu si ho vyzdvyhnúť možno nejaké zlato dostanú ale zbytok...
20. 10. 2016   saxo
Nepoučujem ťa a nedávam tebe ani nikomu inému investičné rady a už vôbec nie na kúpu zlata. Každý nech robí len to čomu rozumie a pozná riziká s tým spojené. Na tomto fóre sa to určite nikto nedozvie.
Nechcem komunikovať tvojim jazykom, len sa niekedy pozastavím nad zjednodušeným pohľadom na inak zložité procesy. To čo si napísal bude fungovať určite v ideálom prípade (nikto nič nestratí).
Celý zmysel môjho príspevku sa dá zhrnúť v jednoduchej vete: Je dobré sa niekedy poradiť aj s ľudmi, ktorí majú životné skúsenosti.
21. 10. 2016   goldman
Ja s tebou súhlasím, štát ručí za vklady. No prípade svetového krachu si určite nebude požičiavať, aby zachraňoval občanom úspory. XND žije vo svojom autistickom svete. V minulosti žili ľudia bez paňazí, ide len o pohodlie a luxus, čo si veľa ľudí neuvedomuje pretože sú to všedné veci dennej potreby. Ak tento systém skolabuje, tak najhoršie na tom budú pitschusi panelákovi.
Kupovať zlato má zmysel v tedy, ak máte zbytočné peniaze (hovorí sa o milónoch, nie 20 € :D). Kto by nakúpil zlato v roku 2009 tak by mal dnes dvojnasobnú hodnotu. Cena zlata stúpa aj klesá, preto je nezmyslom predať zlato za nižšiu hodnotu ako bolo kúpené. Kto raz kúpi zlato musí čakať, aby išla cena hore a predať.
21. 10. 2016   saxo
Bravooo, presne si pochopil o čom som písal medzi riadkami. Ešte som chcel dodať asi toľko pre vysvetlenie:
- starý otec (dedko) by určite neporadil vnukovi kupuj zlato alebo radšej hromať peniaze na účte ale niečo úplne úplne iné ...
- článok, ku ktorému sa viaže diskusia bola o niekom kto kôli krachu banky sa rozhodol v ťažkej chvíli ukočiť svoj život a nie o investičných radách kupuj zlato, drž peniaze. Možno ten človek čo prišiel o celoživotné úspory vytvoril skutočnú hodnotu spoločnosti a nie virtuálnu hodnotu. Je ale na zamyslenie či spoločnosť bude vytvárať prostredie na likvidáciu tých ktorí vytvárajú skutočné hodnoty. Ak áno potom tu zostanú tí čo dokážu vytvárať len virtuálne hodnoty, ktoré s reálnou ekonomikou nemajú nič spoločné. Na niečo také už upozorňoval Tomáš Baťa www.kpv-praha15...
23. 7. 2017   anonym
centrálne baky zachranujú komerčne baky lebo ako jeden ekonom napísal že spia spolu v jednej posteli, ale nemusí to tak byť vždy. Napr lehman Brothers. Nezachránili ich. neviem ako to rieši ECB ale asi tiež zachranuje banky rovnako ako FED. Napr vysokopastavený člen goldman sachs robil aj pre fed a v prípade krachu sa obával o budúcnosť goldman sachs a nie lehman brothers lebo boli konkurencia goldmanom.
23. 10. 2016   anonym
xnd kazdy mpze prispiet svojym nazorom o tom toto je tak prispej aj ti svojym a nerad druhym ze si nemaju pisat nazori ja si chcem precitat tvoje aj inych.
28. 10. 2016   singerko
Presne, tiez sa mi zda, ze voboce nevies o com hovoris. V EU by sa nieco take nemoholo stat. Pokial by sa stalo, ze vsetky banky skrachuju, pride taka inflacia, ze sa zastavi niekde na bankovke s 10 nulami. EU si pozicia od medzinarodneho menoveho fondu v dolaroch, ktore skonvertuju na EURo. Z jedneh odolara potom odskodnia vklady jedneho maleho mesta. Zaklad je neverit statu, bankam ani nikomu kto ti nieco garantuje.
20. 10. 2016   small roma
chlapce !...nepis pichoviny !
30. 10. 2016   apoliticky
a ty naozaj veris ,,statu,, ?...ved ten sa nevie postarat o socialne slabych ani teraz !!!...a pozri politikov...kradnu a klamu...zakony urobili pre seba a nie pre ludi !...jedno povedia narodu doma a druhe konaju v Bruseli !! ...bud si isty ze ak pride ku krachu bank...stat ta ,,odkopne,, ako spinavu handru !
15. 2. 2023   cynabal@gmail.com
😆😆&# 128518;😆 kolka naivita ale mozno uz nie si naivny 7 rokov ke 7 rokov
20. 10. 2016   Lolo
Je to velmi jednoduche, historia sa len neustale opakuje.
Keby sa bail in, uz nestal priamo v EU na Cypre, tak by som ani neveril, ze zijem v pred bail inovom europskomn debilistane.
20. 10. 2016   Peter
A čo zákon na ochranu vkladov?
20. 10. 2016   Hans
Problem je v tom, ze garancia vkladov je len na papieri. Fyzicky ale banka vsetky peniaze sporitelov nema, ma len okolo 10%. Cize aj keby stat zablokoval banke majetok, vam nevyplati nic, lebo banka tolko nema. A vzdy sa najskor vyplacaju velki veritelia ako napriklad ine banky, az na koniec bezny obcan. Cize ak banka krachne, ziadne peniaze nikdy neuvidite. Dostanete kus papiera ako potvrdenku, ze ste o vsetko prisli a ze vam co casom vratia, ale nebude vam to mat kto vratit. Stat na to nema a majitelia bank budu davno v karibiku.
20. 10. 2016   Pavel
Navic se muze EU pres noc usnest, ze hranici BAIL INU snizi treba na hranici 1000€ a je vymalovano. Pokud mate vic penez, tak si to hodte do zlata, tim nic nezkazite a verim, ze budete vysmati az se jim to smejdum zhrouti.
20. 10. 2016   xnd
Fond na ochranu vkladov nemá toľko peňazí, aby vyplatil všetkých klientov, keby si v jednom momente chceli všetci vybrať peniaze z banky. Ak by náhodou došlo k behu na banky, tak všetko nad tú sumu, ktorú má fond, to vyplatí štát. Je tu jeden veľký problém v tvojom myslení. Aká je pravdepodobnosť, že jedného rána prídu všetci občania aj podnikatelia do banky a budú si pýtať všetky svoje peniaze?
20. 10. 2016   Szekeres
v okamihu vypuknutia runu. V tom je podstata runu. V okamihu kedy sa sprava o rune publikuje pridu vsetci. Az na tych, ku ktorym sa sprava nedostala, popr. maju ine púrekazky, su v base, lezia na ARE, apod.
21. 10. 2016   goldman
xnd žiješ vo svoje ilúzi, pozri si ako to prebiehalo v USA jar-leto 2008. V TV s právach čosi utrúsili a ukázali záber davu stojaceho pred bankou. Nikto nechápal o čo ide. Jeseň 2008 bola kríza v EU. A bolo vymaľované. Príčina boli problémy v USA, ale nie v EU. Pár mesiacov a boli v EU rovnaké problémy. Tvoje peniaze v banke nie sú v bezpečí. Nezabúdaj na to.
20. 10. 2016   xnd
Never všetkému čo vidíš. V skutočnosti sa tam nejedná o vklady ale o akcie, čo sa týka toho Talianska. Vklady do 100 000 € sú chránené v celej EU. Na Cypre sa už nejednalo o akcie, ale vklady. Keď mal niekto napríklad 1 000 000 € v banke, tak z tej sumy nad 100 000, čiže z tých 900 000, mu niečo zobrali, možno 0,5%. A hlavne sa jednalo o takých klientov, ktorí ani nevedeli vysvetliť, odkiaľ tie peniaze majú. V tom Taliansku sa jednalo o pánov, ktorí vlastnili akcie banky. Napríklad banka Popolare di Vicenza, ktorej akcie vlastnil Antonio Bedin, znížila menovitú hodnotu akcií zo 48€ na 0,1€.
20. 10. 2016   Šimon
článok popisuje niečo iné...a teda, že prišiel o svoj vklad, ktorý banka použila na rekapitalizáciu...a lebo na čo nevieme.Vláda sa rozhodla nezachraňovať banky.
20. 10. 2016   XND
Už som to písal Petrovi: "Never všetkému čo vidíš." Tak ešte pre teba osobitne: V PRÍPADE TÝCH TALIANOV SA JEDNALO O AKCIE. TY VERÍŠ TOTÁLNYM NEZMYSLOM. www.reuters.com...
20. 10. 2016   xnd
"Vláda sa rozhodla nezachraňovať banky". Aby som ti to vysvetlil, existujú 2 prístupy: bail-out a bail-in. Bail-out je to, čo sa používalo doposiaľ -bankári iba povedali, že nemajú peniaze a vláda im dala. Bail-in znamená, že majitelia banky si záchranu zafinancujú sami. A ak by to banke nepomohlo, potom by nasledoval buď bankrot alebo by štát prebral banku do svojho vlastníctva. Každopádne sa klienti nemajú čoho obávať.
20. 10. 2016   Katka
Komunisti zoštátňovali v histórii len raz - tesne po vojne a vo verejnom, všeobecnom záujme, pričom nešlo o komplexné riešenie. Ako vidím, kapitalista sa nerozpakuje siahnuť na cudzie peniaze, na úspory získané celoživotnou drinou a ťažkým odriekaním a jednoducho si ich privlastniť, kedykoľvek sa mu zachce. VIVAT DEMOKRACIA!
Ten dôchodca nemal zabiť seba, ale bankára.
20. 10. 2016   fero z BA
ako pekne si zdôvodnila komunistickú zlodejinu - vo verejnom, všeobecnom záujme... daj prosím ťa ešte príklad z niektorej demokratickej krajiny, ktorý má obdobu v komunistickom zoštátňovaní, ale v civilizovanej krajine, nie niekde ázii alebo južnej amerike
20. 10. 2016   xnd
Nech sa páči: https://en.wikipedi a.org/wiki/Gold_Reser ve_Act Vieš po anglicky? Obyčajná konfiškácia.
28. 10. 2016   working class hero
po vojne aj po prvej, aj po druhej sa znarodnovalo..vladl i kapitalisti a demokrati..komunist i znarodnili najmenej
20. 10. 2016   Šoroš
... a preto treba zrušiť bankovky veľkých nominálnych sadzieb.
1/1