Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo je lepšie zlato, akcie, umenie? Pri investíciách je omnoho dôležitejšia iná otázka

21. 10. 2016   URBAN
čo tak vzdelanie ako investícia do seba.
21. 10. 2016   Bynk
LoL nejde disqus pod článkami alebo sa mi to lne zdá?
21. 10. 2016   Lolo
Poviem vam len tolko, co ma zivot naucil..
Peniaze sa nedaju zhodnocovat, pokial ich necahte zhodnocovat niekomu inemu, za poplatok. Principom podobneho zhodnotenia je nahoda, alebo odvaha niekoho, riskovat vase peniaze. Da sa len uchovavat hodnota v podobe depozitu, ale to nieje investicia.
Domy, byty, pozemky, vsetko odveje cas, staci politicka zmena a ste v prdeli, ako nasi otcovia a dedovia. Pridete o vsetko, alebo naopak niekto sa dostane ku vasmu majetku a nebude si ho ani vazit. Potom dostanete spat ruiny, alebo aj houby. Peniaze zdevalvuju, znarodnia poistenia, alebo spravia bail in a ste v prdeli tak isto.
Na smrteľnej posteli si Alexander Veľký zavolal svoju armádu a generálov, aby im prezradil svoje posledné tri priania:
„1. Keď zomriem, nech moju truhlu nesú najlepší lekári.
2. Celé moje nazhromaždené bohatstvo – peniaze, zlato, drahé kamene, nech sú rozsypané pozdĺž cesty k cintorínu.
3. Moje ruky nech sú voľné a nech visia z rakvy tak, aby ich všetci videli.“
Jeden z jeho generálov, ktorý bol prekvapený týmto neobvyklým posledným prianím, požiadal Alexandra Veľkého o vysvetlenie. A on mu povedal:
„Chcem, aby najlepší lekári niesli moju truhlu na dôkaz toho, že až príde čas pozrieť sa smrti do očí, tak ani tí najlepší lekári na svete nemajú tú moc uzdravovať…
Chcem, aby cesta, vedúca k cintorínu, bola obsypaná mojimi pokladmi, nech každý vidí, že materiálne bohatstvo, získané na zemi – zostane na zemi…
Chcem, aby – keď ma ponesú – sa moje ruky kývali voľne vo vetre a to preto, aby ľudia pochopili, že sme prišli na tento svet s holými rukami a s holými rukami ho aj opúšťame a že ten najcennejší poklad zo všetkého sme si už vyčerpali – a to je ČAS.
Do hrobu si nevezmeme žiadne materiálne bohatstvo. ČAS je naším najcennejším pokladom, pretože je obmedzený. Vieme si nazhromaždiť mnoho materiálneho bohatstva, ale nedokážeme si vyprodukovať viac času.
Takže, keď sa rozhodneme venovať niekomu svoj čas, darovali sme mu vlastne časť svojho života, ktorú si už nemôžeme nikdy vziať späť. Náš čas je náš život!
Najlepší darček, ktorý môžete dať Vašej rodine a priateľom, je Váš čas.
Keď budete mať dostatok času, zdieľajte ho so všetkými, ktorých máte radi.
21. 10. 2016   Szekeres
Lolo, Ty si mal byt spisovatelom!
21. 10. 2016   aaa
Akcie sú katastrofou, manželka má vo fonde s impozantným názvom, za posledných cca 10 rokov je to +30%, teda 3% ročne, sú tam veľké riziká, stále sa hovorí o akciovej bubline, môže prísť o všetko a riskovať kvôli 3% ročne, kde je ročný poplatok 2.10%, vstupný poplatok, takže možne reálne je na 0 ak nie v mínuse a to sa čaká pokles akcií pretože sú výrazne nadhodnotené. Treba stádo ako to býva zvykom v našich médiach viď SME nasmerovať do stratových produktov, keď horzí prasknutie bubliny, kde čoskoro tí za oponou vyberú svoje zisky a hňup čítajúci SME zareve. Je to čistá somarina aby z dlhodobého hľadiska na konečnej Zemi akcie neustále rástli. Zamyslite sa nad tým.
21. 10. 2016   aaa
Celé investovanie je o tom, kúpiť a jedno čo v pravý čas, za DOBRÚ cenu, vtedy keď produkt je v médiách zatracovaný(viď SME a krach realitnej bubliny na SK, alebo akcie v predch. rokoch, tak si oni vážia svojich čitateľov) a predať ho tesne pred vrcholom. Nič iné to nie je, len o čistej špekulácii, lacno kúpiť a predať ďalšiemu blbcovi v rade čo si myslí, že sa nabalí. Napr. akcií by som sa dnes nechytal, v ére lacných peňazí sú tesne pred historickými maximami, tam už veľký rast čakať nemožno.
21. 10. 2016   Miro
vsetko je to len panska hra , kde jeden zbohatne na ukor druheho. Nieco ako pyramidova hra. Cim viac ludi do toho zatiahnu, tym vacsie mozstvo moze par jednotlivcov fikane ukradnut
24. 10. 2016   drncos@azet.sk
a to este ani neviete ako s vami pekne vydrbkaju HFTs...pre tych co sa rozhodnu investovat individualne...dajt e si zainvestujte a chytraci HFTs vam skor ci neskor vybielia vas inv ucet...
nemate sancu netusite co sa deje za zavretymi dverami bank jp morgan a goldmann sachs...cash is the king menej je viac
1/1